• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mega srušila Mornar u posljednjoj sekundi: Infarkt završnica, nemoguće šta su Barani izgubili! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

U jednom trenutku bilo je i 15 poena razlike, ali Barani su izgubili... Promašili su i pet penala u posljednjih 50 sekundi.

 ABA liga Mega Mornar 90 89 Izvor: MN PRESS

Luda pobjeda Mege nad Mornarom!

Vodili su Barani i 15 poena razlike u drugom poluvremenu, ali se Mega približavala malo po malo i potom u posljednjoj sekundi dobila utakmicu košem Skučija Smita.

MEGA - MORNAR 90:89 (25:24, 14:27, 22:16, 29:22)

Gordić je donio sa "penala" tri poena razlike (89:86) na osam sekundi do kraja, ali je Mega brzim bacanjima Kazalona, nakon nepotrebnog faula Šehovića, smanjila na koš razlike, a potom je Skuči Smit iskoristio što je Keni Gebrijel promašio svoje šuteve sa linije za slobodna bacanja.

Ukupno, Mornar je promašio pet "penala" u posljednjih 50 sekundi.

Kada se Gebrijelu "stegla ruka", Smit je uzeo loptu, prenio je preko cijelog terena i položio u koš, za veliko slavlje domaćina!

Meč je bio pun nervoze, bilo je i spornih sudijskih odluka zbog kojih su treneri bili nezadovoljni, ali će na kraju najviše biti ljut Mornar jer zbog trećeg poraza dolaze u situaciju da izgube prvo mjesto.

Smit je danas bio heroj, ali je ovoga puta najviše odskočio Marko Simonović sa 23 poena i sedam skokova, dok je Filip Petrušev ubacio 19, doduše uz lošije procente šuta nego što smo navikli (4/13). Najtalentovaniji igrač ABA lige imao je i osam skokova.

Dvocifreni u redovima Mege, koja sljedeće nedjelje učestvuje na Kupu Radivoja Koraća, bili su još Kazalon sa 14, odnosno Tepić sa 11.

S druge strane Mornar je predvodio Mladen Jeremić sa 28 poena (ubacio je 7 trojki iz 8 pokušaja), dok ga je pratio Nidam sa 22. Gordić je dodao 13, a Hamilton još 10, dok je svakako tragičar utakmice Gebrijel sa dva promašena "penala".

ABA Liga, 18. kolo:

Subota:

Partizan - Igokea 75:83

Nedjelja:

Mega – Mornar 90:89
Split – Zadar (19.00)

Odloženo:

Borac - FMP
Budućnost - Cedevita
Krka – Crvena zvezda

Tabela: Igokea 14-3, Mornar 13-4, Mega Soccerbet 12-6, Cedevita Olimpija 12-3, Budućnost 12-3, Crvena zvezda 12-2, Partizan 7-10, Split 5-12, Krka 5-10, FMP 5-10, Cibona 5-10, Borac 4-11, Zadar 4-9.

(MONDO)

Više vijesti iz ABA lige

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC