• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ubacila 101 poen: Počeli trojkama, a završili "meč loptom" za finale!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Još jedna ubjedljiva pobjeda Zvezde protiv Borca.

 crvena zvezda deklasirala borac iz čačka Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda napravila je veliki korak ka plasmanu u finale košarkaške Superlige!

Ekipa Dejana Radonjića je rutinski na svom parketu savladala Borac i treći put u takmičarskoj 2020/21, razlikom kojom je već pobjeđivala Čačane. Na taj način, crveno-bijeli su izborili meč loptu za finale i pokušaće da je iskoriste u nedjelju uveče u hali kraj Morave.

Možda će vas zanimati

Zvezda - Borac Čačak 101:70 (27:18, 21:18, 21:17, 32:17)

U dva međusobna susreta ABA lige ove sezone, Zvezda je pobjeđivala "plus 31" i "plus 30", a tu razliku ostvarila je i večeras u "Pioniru", gdje je kapiten Branko Lazić sa tri uzastopne trojke uveo u odličan šuterski ritam i pokazao put ka pobjedi.

Ovo je bila startna petorka crveno-bijelih.

Branko Lazić, Dejan Davidovac i Lengston Hol uveli su trojkama crveno-bijele u ritam i "vezali" pet timskih hitaca iz daljine u nizu, od čega Lazić tri. Na taj način, tim Dejana Radonjića poveo je 15:7 u petom minutu i stekao prednost koju je održavao do poluvremena.

Nemanja Todorović predvodio je Borac u povratku u meč, Tomas Lautaro pogodio je za samo "minus 1" Čačana, a onda je i Dobrić dao trojku, za 22:18. I poslije toga je uslijedila trojka domaćih, šutem Alekse Uskokovića - 25:18.

Tako raspucani, crveno-bijeli su do pauze ubacili osam trojki iz 14 pokušaja i uz dobru timsku odbranu imali su mirnu prednost na poluvremenu - "plus 12" (48:36). U prvoj četvrtini gađali su iz daljine 7/9, a završili su meč sa 14 trojki iz 31 pokušaja!

Zvezdino vođstvo je povećavano dok je meč odmicao,

a bivši plej Zvezde a sada trener Borca Marko Marinović pružio je u završnici meča šansu kadetima, Đorđu V. Ćurčiću (8), Đorđu M. Ćurčiću (3) i Pavlu Nikoliću (6). Sva trojica igraju na bekovskim pozicijama i odličnom igrom protiv FMP-a su takođe stavili svoj pečat na ovaj plej-of.

ZVEZDA: Hol 10, Davidovac 12, Lazić 9, Dobrić 12, Noko 8, Uskoković 10, Rit 17, Radanov 13, Simonović 6, Kuridža 4, Kuzmić.

BORAC: Lautaro Tomas 5, Kočović 14, Nerandžić 10, Todorović 11, Čarapić, Đorđe V. Ćurčić 8, Đorđe M. Ćurčić 3, Nikolić 6, Gavrilović 2, Janković 2, Lakić, Novaković 9.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC