• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u Minhenu - Alba vratila titulu u Berlinu! Da li Andrea Trinkijeri ostaje i sljedeće sezone?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Alba je odbranila titulu, a sportski direktor Bajerna govorio je o statusu trenera.

 alba šampion njemačke Izvor: Profimedia

Košarkaši Albe odbranili su šampionsku titulu u Njemačkoj.

Ekipa legendarnog trenera Aita Garsije Renesesa pobijedila je Bajern u četvrtoj utakmici finalne serije i to u Minhenu i rezultatom 86:79 slavila u "Audi domu" u posljednjem meču sezone.

Možda će vas zanimati

Najefikasniji među novim-starim prvacima bio je iskusni Urugvajac Džejson Grejndžer, koji je prošlog ljeta donio šampionski pelcer iz Baskonije i odigrao sjajno u nedjeljnoj utakmici odluke. U duelu protiv ekipe Andree Trinkijerija on je postigao čak 29 poena, uz pet pogođenih trojki iz devet pokušaja.

Najefikasniji među igračima Bajerna bio je Vejd Boldvin sa 18 poena, dok je srpski internacionalac Vladimir Lučić ubacio sedam. Pred njim je sada veoma kratak odmor (ako ga uopšte bude) i dolazak na pripreme reprezentacije za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Beogradu (29. jun - 4. jul).

Za to vrijeme, u Bajernu će praviti planove za sljedeću sezonu, a sportski direktor Danijele Bajezi rekao je da je želja Bavaraca da Andrea Trinkijeri ostane.

Iako je završio sezonu bez titule, a sa osvojenim Kupom, Bajern je ostvario veliki rezultat u Evroligi, jer se plasirao u plej-of i ispao od Armanija.

"Pozitivna stvar ove sezone je snažna veza ekipe i igrača... Negativna je to kako je naš rad posmatran i to što nismo dovoljno poštovani. Vjerujem da će nam neki naši igrači ostati van domašaja ovog ljeta jer su veoma napredovali, ali naučio sam da možete napraviti velike stvari kada imate stabilnost, dobru organizaciju i dobre trenere, a ne najbolji budžet. Prilično sam siguran da ćemo zadržati trenera (Trinkijerija) sa nama", rekao je Italijan.

Alba je osvojila drugu titulu u nizu, desetu u klupskoj istoriji, a Bajern je prethodnu osvojio pretprošle sezone, pod vođstvom Dejana Radonjića.

Bajern: Boldvin 18, Radošević 16, Džonson 15, Sili 10, Gist 8, Lučić 7, Šiško 3, Đedović 2, Džordž, Kramer, Amajze, Grent.

Alba: Grejndžer 29, Erikson 15, Fontekio 11, Kumađe 6, Lamers 6, Šnajder 5, Siima 5, Lo 4, Gifaj 3, Delou 2, Breneke

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC