• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povremeni srpski reprezentativac u redovima Igokee: Došao sam zbog Lige šampiona!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

“Ovo smatram korakom naprijed u karijeri jer mi je velika želja da se okušam u Ligi šampiona”, rekao je povremeni reprezentativac Srbije i novo pojačanje Igokee, Stefan Đorđević.

 stefan đorđević igokea liga šampiona srbija Izvor: MN PRESS

Igokea je dovela tri nova igrača, a kao i prethodna dva, Dešon Stivens i Nikola Tanasković, radi se o pojačanju na centarskoj poziciji.

Novi član ekipe iz Aleksandrovca, koja je prošle sezone ostvarila fantastične rezultate u ABA ligi i Ligi šampiona, postao je donedavni član FMP-a Stefan Đorđević, koji može da pokriva pozicije “četvorke” i “petice”.

Momak rođen u Leskovcu 1998. sa 16 godina stigao je u Crvenu zvezdu, kojoj se obavezao na četvorogodišnju saradnju i dva puta igrao za juniorski tim na završnom turniru Evrolige. Po jednu sezonu proveo je u FMP-u i Vršcu, a posljednje tri bio je član ekipe iz Železnika. Razlog odlaska je jednostavan - želja za nastupom na evropskoj sceni.

“Igokea ima jako dobru sezonu iza sebe u ABA i Ligi šampiona, što me mnogo privuklo kada sam dobio ponudu. Ekipa bi ponovo trebalo da igra na evrosceni i do sada nisam nastupao ni u jednom međunarodnom evropskom takmičenju, pa sam zbog toga prelomio. Ovo smatram korakom naprijed u karijeri jer mi je velika želja da se okušam u Ligi šampiona. To FIBA takmičenje raste svake godine i sve je kvalitetnije, što znači i izazovnije, pa želim da se okušam u njemu”, izjavio je Đorđević za “Glas Srpske”.

Prošle sezone Igokei je u Laktašima ubacio sedam, a u Železniku 15 poena, što u oba navrata nije bilo dovoljno da njegov tim slavi.

“Obje utakmice bile su veoma teške, jer je tadašnji tim Igokee bio jako fizički potkovan. Svi su bili spremni, jaki i veliki, te sam vodio pravi rat pod košem protiv Karmajkla i Jovanovića, a i ostali su bili na nivou. Sada ću biti dio te ekipe i videću kako izgleda iz tog ugla (smijeh). Poznajem mnogo momaka od prije, kao i Tanaskovića, koji je stigao prije nekoliko dana, a sa Potom sam igrao tri godine”, rekao je Đorđević.

Reprezentacija Srbije

Đorđević je pozivan u reprezentaciju Srbije kada oni najbolji nisu dobijali dozvole svojih klubova da nastupe. Njegovo ime nije se našlo među 25 odabranih koji će na kvalifikacionom turniru u Beogradu tražiti put ka Olimpijskim igrama.

- To je takav slučaj i svima nam je bilo jasno da ćemo teško dobiti poziv kada oni najbolji dođu i nema nikakve ljutnje što nije stigao poziv. Poziv u reprezentaciju shvatam kao veliku čast jer je ponos igrati za nacionalni tim. Dobili smo šansu da se predstavimo navijačima, da napredujemo u karijeri, te vidimo kako sve izgleda iz prve ruke" , rekao je Đorđević.

Prošle sezone prosječno je bilježio 7,3 poena i 4,4 skoka za 18,4 minuta na parketu za indeks korisnosti 6,8, što je dosta lošije od očekivanog, ali za to postoje objektivni razlozi.

“Očekivao sam mnogo bolje igre, ali mnogo toga je krenulo nizbrdo. Prvo sam imao koronu, pa mi je trebalo vremena da ponovo uhvatim ritam, da bih potom povrijedio zglob, što me udaljilo od parketa. Klub je doveo nekoliko igrača, tako da mi je i minutaža bila smanjena. Ipak, iskoristio sam taj period da fizički napredujem i vjerujem da ću se brzo uklopiti u sistem rada Igokee jer košarku nisam zaboravio igrati”, naglasio je Đorđević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC