• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Mitrović otkrio - odavno je postao centar: Godinu i po dana sam igrao samo to, uspio sam da se vratim sa 29 godina!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vratio se u Zvezdu i igra sjajno, a ko ga je pratio prethodnih sezona nije se iznenadio što je sada "petica".

 Luka-Mitrovic-otkrio-kada-je-postao-centar Izvor: YouTube/Printscreen/KK Crvena zvezda mts

Luka Mitrović se vratio u Crvenu zvezdu, klub u kome je kao kapiten osvojio mnoge titule i gdje se profilisao kao košarkaš. Poslije inostrane karijere, nastupa u Njemačkoj i Španiji ponovo radi sa Dejanom Radojićem u Beogradu. 

Oduševio je publiku i navijače igrama na startu ove sezone, a kako i sam ističe, Zvezda mu je druga kuća.

"Crvena zvezda je klub u kome sam proveo najveći dio svoje karijere, proživio najljepše momente, osvojio toliko trofeja, upoznao toliko ljudi, toliko prijateljstava sklopio. Suvišno je pričati da li je to klub u kome se najljepše osjećam", istakao je on. 

Mnogi su se iznenadili pošto je Mitrović od starta sezone uglavnom igrao na pozicji "petice", ali on dobro zna da se snalazi i kao centar. U Španiji je samo to i igrao.

"Prethodnih par sezona dosta sam u različitim klubovima imao različite uloge, igrao na različitim pozicijama i jednostavno srodio sam se sa obje pozicije. U Španiji godinu i po dana koje sam proveo igrao sam isključivo na poziciji pet, prošle godine u Crnoj Gori na poziciji četiri. Tako da mi nije strano igranje na obje pozicije", istakao je on. 

Karijeru su mu umnogome odredile i teške povrede koljena, ali sam Mitrović kaže da ne želi da se osvrće na to. 

"Činjenica je da sam u prošlosti imao probleme sa povredama koljena, dva puta u Crvenoj zvezdi, a onda u Njemačkoj. Ali nekako se trudim da ne razmišljam mnogo o tome šta bi bilo kad bi bilo i nešto i ne volim da sažaljevam sam sebe ni da mi to bude neki alibi ili izgovor. Gdje sam imao možda drugačiji put zbog toga. Evo uspio sam da se vratim i da u 29. godini ponovo nađem svoje mjesto u Evroligi i Crvenoj zvezdi", dodao je Mitrović. 

On je dugo u vezi sa Ninom Micić, sestrom Vasilija Micića koja iza sebe ima uspješnu sportsku karijeru. Ona je prva srpska snouborderka koja se kvalifikovala na ZOI.

"Svakako Nina kao bivši vrhunski profesionalni sportista razume mnogo toga što drugi ne bi možda razumjeli,. Za mene kao sportistu je važno da imam takvu osobu pored sebe. Jer je prošla sa mnom cijeli moj put, praktično od malih nogu, cijelu moju profesionalnu karijeru. Dok se ona bavila sportom vjerovatno je i njoj značilo što ima sportistu pored sebe", istakao je on. 

A sa njenim bratom se Luka poznaje još duže i veliki su prijatelji. 

"Ja i Vasa smo prijatelji duže nego što ja poznajem Ninu, znamo se vrlo dobro, viđamo se koliko nam obaveze dozvole. Ali svaku priliku koju možemo da iskoristimo da se vidimo. Vasa je vrlo interesantan pametan dečko i sve mu se to vratilo prošle sezone", istakao je on.

Pričao o mnogim temama
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC