• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ih razbio, a oni postavili crni rekord ABA lige: MONDO podkast o ABA ligi - sve što smo vidjeli na Jadranu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U najnovijoj epizodi MONDO podkasta "Šesta lična", Miloš Jovanović i Edin Avdić komentarisali su minulo kolo "jadranske" košarke.

 šesta lična aba liga mondo podkast Izvor: MONDO

Novo kolo, nova uzbuđenja! Nakon ponedjeljka i povratka u radne tokove, sigurni smo da je sve što vam treba u utorak nova epizoda Šesta Lična ABA podkasta u kojem će vam Miloš i Edin potanko analizirati šta se zbilo na Jadranu minulog vikenda.

Bilo da ste crveno, crno ili možda plavo-bijeli, naći ćete ovdje vaših nekoliko minuta od interesa... Pa, krenimo redom.

Partizan je sačuvao prvo mjesto na tabeli dominantnom pobjedom nad Krkom. Iako su gosti iz Novog Mesta došli u Beograd u odličnom raspoloženju, crno-bijeli trenera Obradovića lako su riješili "Roka i njegovu braću" – Jam Madar je "probio" šuterski sa 23 poena, Kevin Panter je pogađao sa devet i više metara, a dobru partiju odigrao je i Rodions Kurucs kome su ovo prvi "jači" minuti u sezoni.

Izvor: MN PRESS

Krka je na svu muku uspjela i da postavi jedan mali rekord jadranske košarke – postali su prva ekipa koja je završila utakmicu bez dvocifrenog poenterskog učinka nekog od svojih igrača.

Crvena zvezda je krajem prethodne nedjelje ostala bez Nikole Ivanovića, ali su joj se vratili Maik Cirbes i Branko Lazić. Nije bilo lako crveno-bijelima u Baru, držao se domaćin jako dugo, ali je kvalitet na kraju presudio – razigrao se konačno Ognjen Dobrić sa 22 poena, ali trenera Radonjića vjerovatno najviše raduje sve bolji Ognjen Kuzmić, koji je učestvovao sa 14 poena i 13 skokova.

Izvor: MN PRESS

Vrijedan "brejk" upisali su košarkaši Budućnosti, koji su na teškom gostovanju u Ljubljani pobijedili Cedevitu Olimpiju. Nije domaćima pomogao ni odlični Džejkob Pulen (26 poena) – u tvrdom i napetom meču presudila je "četvorka" Di-Džeja Silija u odsudnim trenucima. Aleksandar Džikić je stabilisao ekipu, i čini se da hvataju pravi ritam, što se i ne može reći za Slovence kojima je ovo treći ABA poraz u nizu.

Seriju pobjeda nastavio je i FMP. Nova žrtva razigranog tandema Brajs Džons – Garet Nevels bila je Mega – "Kajri za vakcinisane" (da, volimo ovaj nadimak) je ponovo briljirao sa 24 poena i odličnim procentima, dok je Nevelsu proradio šut spolja, čime je postao još opasniji. U redovima Mege, vidjeli smo dobru partiju mladog Nikole Jovića – 12 poena i šest asistencija.

Kajl Vinjales je čuo da pričamo o njemu, pa je riješio da nas ponovo obraduje jednom sjajnom partijom. Sada je Cibona imala priliku da vidi o kakvom se igraču radi – njima je veteran iz Mičigena ubacio 32 poena, uz izuzetna procenat uspješnosti u šutu. Nisu "vukovi" Vlade Jovanovića nikako uspijevali da izađu na kraj sa raspjevanim Vinjalesom, kome su podršku po običaju pružili Kenan Kamenjaš i Flečer Megi.

Izvor: MN PRESS

Peto kolo donijelo je i prvu slast pobjede na jadransko primorje. Lošu seriju pomoraca razbio je Zadar pobjedom nad Borcem, dočekavši tako novog trenera Vladu Anzulovića na najbolji mogući način. Džastin Karter je odigrao onako kako umije, i zajedno je uz Bursaća, Drežnjaka i Mavru bio najzaslužniji za ovo okasnjelo slavlje. Borac prije svega energetski nije mogao da odgovori, pa se vraćaju u Čačak sa više pitanja nego odgovora.

Podvig Zadra nije uspio da ponovi Split, koji je nastradao u Laktašima. Igokea, odmorna nakon pauze u FIBA LŠ, je rutinski savladala nekadašnjeg trostrukog prvaka Evrope, koji i dalje insistira na šutiranju trojki (sa promjenljivim uspjehom).

Pored pokušaja analiza i loših viceva, tu je naravno i Petorka Kola, kao i statistički pregled uz prijatelja Mira iz Kraša. A šta se dešava u NBA ligi čućete u petak u "Šestoj ličnoj"!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC