• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fenerbahče neće da ćuti - počeo rat saopštenjima protiv Evrolige: Nakon četiri poraza udarili na sudije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Turski tim je jedan od najbogatijih klubova Evrope, a tvrde da su nekoliko puta ove sezone oštećeni u završnicama egal mečeva.

 fenerbahče se žali evroligi zbog suđenja Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević je ovog ljeta na klupi Fenerbahčea naslijedio Igora Kokoškova i nastavio tradiciju srpskih trenera u Istanbulu, a u žuto-crnom dresu i ove sezone igra Marko Gudurić. Nekadašnji NBA košarkaš polako podiže formu, ali je turski tim i sinoć poražen, ovog puta na svom parketu od Barselone.

To je već četvrti poraz u Evroligi ove sezone za klub u kom su dvojica Srba, a osim onog protiv Albe u Berlinu svi su bili u neizvjesnim završnicama. PAO je slavio uz četiri poena prednosti, Real samo poenom razlike, a Barselona pogotkom Mirotića u posljednjoj sekundi. Ipak, u Feneru tvrde da ih do poraza vode sudijske greške.

Možda će vas zanimati

Ove sezone, po njihovim riječima, imaju loš kriterijum na svim mečevima u elitnom evropskom takmičenju, pa su morali da se oglase saopštenjem. Ono je prije svega u vezi sa mečevima protiv Panatinaikosa, Real Madrida i Barselone!

Saopštenje Fenerbahčea moglo bi da uzdrma evropsku košarku.

''Fenerbahče, tim koji ima A licencu, pružao je maksimum braneći vrijednosti Evrolige od sezone 2006/07. Držali smo se principa i djelovali u skladu sa jedinstvom evroligaške organizacije i poslije utakmica koje su odlučene neprihvatljivim sudijskim odlukama.

Međutim, zbog onoga čemu svjedočimo od početka sezone 2021/22. ne možemo da ćutimo o sve većem broju sudijskih grešaka, koje su prepoznate među ljubiteljima košarke.

U naše tri nedavne utakmice – protiv Panatinaikosa 7. oktobra, Real Madrida 21. oktobra i Barselone 26. oktobra, niz veoma sumnjivih odluka sudija je odlučivao o ishodu meča. Ove odluke su često donijete u ključnim momentima, a uključivale su nesportske greške koje ranije nisu viđene. Štaviše, one su donijete na način koji je u suprotnosti sa standardima koji se poštuju u Evroligi.

Svjesni smo činjenica da je Evroliga u prošlosti priznavala greške u suđenju i zvanično se izvinjavala klubovima u sličnim situacijama.

Iako smo bili uz ligu do ovog trenutka, postalo je nemoguće da tako nastavimo nakon ovih nedavnih događaja. Naš klub, sa bogatom istorijom i značajnim ulaganjem u mušku košarku, sa svojim jakim sponzorima, jedan je od najvrednijih partnera Evroliga i ne prihvata nepravedne posljedice sudijskih odluka“, navodi se u Fenerbahčeovom saopštenju kojim ukazuju na čudan sudijski kriterijum.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC