• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pulen odbio Zvezdu i Partizan! Fenomenalni šuter otkrio sve detalje, pa je ponovo prozivao Lazića

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Džejkob Pulen je priznao da je bio blizu dva najveća srpska kluba i to u nekoliko navrata.

 Dzejkob-Pulen-odbio-Zvezdu-i-Partizan-u-ABA-ligi-i-opet-prozivao-Lazica Izvor: MN PRESS

Jedan od najboljih šutera u ABA ligi je svakako Džejkob Pulen (32).

Njegova sposobnost da "zapali mrežice" je dobro poznata. Radio je to u više navrata u regionu u dresu Cedevite, pa Mornara, a sada igra za Cedevita Olimpiju. Na šest utakmica prosječno bilježi 15.8 poena.

Nekoliko puta se njegovo ime dovodilo u vezu i sa "vječitim rivalima", a američki košarkaš je otkrio da je bio blizu da dođe u Beograd.

"Na početku karijere van Amerike sam nekoliko puta imao ponude od Partizana. Prva je, čini mi se, bila prije nego što sam otišao u Hapoel iz Jerusalima, a za drugu ne mogu da se sjetim tačno kada", rekao je Pulen za portal "Meridianbetsport.ba".

A, bio je blizu da obuče crveno-bijeli dres.

"Sa Zvezdom sam umalo dogovorio saradnju poslije prve sezone u Cedeviti. Detaljno sam prolazio kroz ugovor i brojke nisu bile u redu. Koliko god novca da su prvobitno ponudili, poslije bi spuštali cijenu i udaljio sam se od toga. Čuo sam i neke priče o neisplaćivanju igrača, pa sam odlučio da odem drugim putem. Poštujem oba kluba. I jedni i drugi su balkanski giganti, imaju fantastične navijače. Cijenim ih i znam koliko ljudi u Srbiji vole košarku."

Pulenu je još jedna stvar posebno zasmetala. To što je Branko Lazić proglašen za najboljeg defanzivca ABA lige. Već jednom je napao Zvezdinog kapitena zbog toga.

"Mislio sam da je šala, nisam znao da su ozbiljni. Moram da naglasim da poštujem Lazića, igrao sam protiv njega milion puta. Čvrst je, dobar u odbrani, ali mi je smiješno da bude najbolji defanzivac pored Tejlora Smita koji je prosječno bilježio skoro dvije i po blokade, dvije ukradene lopte i sedam skokova po meču. Ako su već htjeli da daju nekome iz pobjedničke ekipe onda je to trebalo da bude Ognjen Dobrić."

Detaljno je obrazložio svoj stav po tom pitanju.

"Dati Laziću nagradu samo zbog poštovanja i sličnih stvari pravi više štete nego koristi. Favorizuje se određeni tim što nije fer prema momcima kao što je Smit. Ponavljam, nije nepoštovanje prema Laziću, dobar je odbrambeni igrač, ali nije zaslužio da bude proglašen za najboljeg, bar u posljednjih par sezona. Ako bih mogao da biram izdvojio bih Vila Mozlija".

Na kraju je pohvalio regionalno takmičenje i istakao da vjeruje u uspjeh Cedevita Olimpije.

"ABA liga je kvalitetna, možda se očekivalo da ćemo dobiti neke timove lako, ali to nije slučaj. Najbolji primjer je FMP, izgubili smo od njih i to čini ovo takmičenje snažnim. Mi treba da nađemo svoj identitet i da uđemo u pravi ritam. U Evrokupu smo pokazali da smo sposobni da pobjeđujemo, vjerujem da ćemo isto učiniti i u ABA", zaključio je Pulen.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC