• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mondo podkast: Šta smo vidjeli u "vječitom derbiju": Edin i Miloš o pobjedi Zvezde protiv Partizana (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

U najnovijoj epizodi MONDO podkasta "Šesta lična", centralna tema naravno bio je "vječiti derbi" u kojem su crveno-bijeli savladali crno-bijele u punom Pioniru,.

 mondo podkast šesta licna vjeciti derbi Izvor: MONDO

Vječiti derbi je za nama, i samim time, znate o čemu će Edin i Miloš pričati u dobrom dijelu emisije! Najveća košarkaška predstava u Srbiji odigrana je u nedjelju od devetnaest časova i završila se slavljem crveno-bijelih – ali nije to jedini jadranski basket događaj od vikenda!

Dobro, nije jedini, ali realno jeste najbitniji. Zvezda je nastupila onako kako smo otprilike i očekivali od nje – čvrsto i beskompromisno. Partizan nije mogao da nađe put do njihovog koša veći dio utakmice, a u odbrani nije imao rješenje za vreću trikova Luke Mitrovića, MVP-a ovog meča. Samo su Alen Smailagić i Dalas Mur doprinijeli neizvjesnosti u nekim segmentima, inače možemo reći da je derbi u potpunosti pripao crveno-bijelima.

Prvi pratioci "vječitih" na jadranskoj tabeli imali su takođe uspešan vikend. Budućnost je u lakom ritmu savladala Zadar, a možda je i najbitnija stavka ove utakmice povratak na parket Suada Šehovića, koji je to proslavio u njevogom stilu – sa tri trojke.

Cedevita Olimpija, sa druge strane, je utakmicu počela u sjenci vijesti da raskidaju saradnju sa Markusom Kinom, što ih nije omelo da u furioznoj završnici završe posao sa Mornarom. Barani tako ostaju na samo jednoj pobjedi, a priče o doselekciji u lučkom gradu ne prestaju da tinjaju.

Do nove pobjede stigao je i FMP, koji je sa Derbijem odigrao jednu od najuzbudljivijih utakmica minulog vikenda. Čak 104 poena "Pantera" bila su jedva dovoljna da se zaustavi podgorički novajlija, koji je pokleknuo tek u žestokom finišu kada su Radonjić i Nevels trojkama riješili pitanje pobjednika. Nenad Stefanović je sada izvjesno rani kandidat za zvanje trenera godine, a njegov tim ima komfornih 6-2 i visok plasman u ovoj ranoj fazi takmičenja.

Utakmica Igokee i Mege predstavljali je svojevrsni mini-derbi plej-of aspiranata, i ekipa iz Laktaša se tu pokazala za sada umešnijom. Sve bolji Dalibor Ilić predvodio je saigrače do ubjedljivog trijumfa protiv "fabrike" iz Jerkovića, za koju odsustvo Boriše Simanića postaje sve veći problem.

Poraze Zadra i Mornara iskoristio je Split, upisavši veliku pobjedu na svom terenu protiv Krke. Konačno je proradio šut "žutih", i deset pogođenih trojki, kao i dobra partija pod košem Karla Žganca, bili su presudni u ovom trijumfu – oslabljena Krka je došla bez Špana, Štergara i Stavrova, a tokom utakmice ostala i bez Frenča, pa njih budućnost brine više nego ovaj rezultat.

I na kraju, tu je i utakmica Borac – Cibona – nismo vidjeli lijep, a ni kvalitetan meč kraj Morave, ali vidjeli smo pobjedu gostiju, i to je sve što je bitno. Cibona se vraća u gornji dio tabele, a Borac tone sve više, i Marko Marinović polako može da počne da se brine kako da trgne svoju letargičnu ekipu koja i dalje mnogo šutira, a ne toliko mnogo pogađa. Pogotovo mislimo na trojke ovdje.

Jadranskih tema, kao i svakog utorka, imamo na pretek. Ali ko je ušao u petorku kola, i koja će „himna“ biti intonirana na početku podkasta, za to po običaju morate da pogledate cijeli podkast!

I naravno, vidimo se u petak za nedjelju dozu NBA novosti!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC