• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan je tamo gdje mi je srce! Titula Evrolige? Polako! Španci dočekali Žoca gdje im je donio pehar prvaka Evrope

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Ovdje su mi govorili da sam im te godine vratio ono što sam im 1992. uzeo"

 Zeljko-Obradovic-o-Partizanu-Evroligi-i-Huventudu Izvor: Twitter/mundodeportivo.com

Željko Obradović od nedjelje je ponovo u Španiji sa Partizanom i dočekan je srdačno na svakom koraku. U tu zemlju je donio dvije titule klupskog prvaka Evrope, sa Huventudom i Realom, a sada je sa crno-bijelima došao baš na gostovanje u Badaloni, u derbiju Evrokupa (srijeda, 21).

U razgovoru za Mundo Deportivo, Obradović je bio prije svega upitan za sjećanja na titulu sa Huventudom 1994.

"To je bila kulminacija posla koji smo radili cijele sezone. Imali smo kvalitet da se takmičimo protiv svakoga. Izbacili smo Real Madrid, a onda smo na Fajnal-for došli kao autsajderi, svi su bili favoriti osim nas, ali smo pokušali da objasnimo igračima da imamo iste šanse i pobijedili smo Barselonu i Olimpijakos".

Ove godine je godišnjica istorijskog uspjeha - Partizanovog osvajanja Evrope trojkom Saše Đorđevića 1992. Zanimljivo je da je "Sale Nacionale" dao trojku upravo protiv Huventuda.

"Da, šalili su se sa mnom često na tu temu. Ljudi su mi govorili da sam im (1994) vratio ono što sam im tada uzeo", nasmijao se Obradović u razgovoru na španskom jeziku u Badaloni.

Na konstataciju sagovornika da je nezamislivo da danas tim poput Huventuda osvoji titulu Evrolige, Obradović je odgovorio da to nije tako nemoguće.

"Zavisi od generacije igrača koja se pojavi. Problem sa timovima poput Huventuda, Paritzana i drugih je da je potrebno da imate ljude koji će biti na okupu i tri-četiri sezone igrati zajedno. To je teško. Međutim, ako tim može da se zadrži, onda zašto ne? Postoji šansa, iako nikome nije jednostavno da ode na Fajnal-for".

Upitan za to što Partizan mnogi vide kao favorita za osvajanje Evrokupa, Obradović je rekao da te prognoze nisu potekle od njega i da je potrebno vrijeme.

"To da li je neko favorit je više stvar za navijače i za novinare. Huventud ima kvalaitet i jedan je od najboljih timova. Vidjećemo šta će se dogoditi na kraju. Partizan je tim sa mnogo mladih igrača, nema ekipe koja ih ima toliko, i potrebno nam je vrijeme da napredujemo. Znam da nas stavljaju među favorite, ali kao što kažu, morate da idete korak po korak. Moramo da sačekamo da ovi momci sazriju i da im pomognu igrači koji imaju iskustvo, tako da bismo jednog tima imali ekipu koja teži svemu tome".

"Žoc" je objasnio Špancima šta mu znači to što se vratio u Partizan, u klub u kojem je nastupao kao igrač i u kojem je započeo trenersku karijeru.

"To je moj klub i moj tim. Kada se pojavila mogućnost tokom ljeta, pričao sam sa članovima porodice i prijateljima, jer me interesuju njihova mišljenja. Veoma sam srećan zato što sam se vratio poslije 30 godina i što imam mlad tim, kakav je bio onaj. Partizan je tamo gdje mi je srce".

Za kraj, španski novinar konstatovao je da je Obradović sa crno-bijelima osvojio prvu titulu Evrolige i da bilo bi idilično da podigne i desetu u svom omiljenom timu. Obradović se nasmijao, pa iskreno odgovorio.

"Previše je tako pričati", rekao je "Žoc" kroz osmijeh. "Insistiram na tome da imamo veoma mlad tim, na prvom mjestu je Evrokup, a onda imamo plan da se vratimo u Evroligu. To je cilj, vidjećemo. Potrebno nam je vrijeme i ako se vratimo u Evroligu, vidjećemo čemu ova ekipa može da teži, ako budemo imali kvalitet da je igramo. Mnogo je pitanja na koja još nema odgovora. Razgovor o titulama sada izgleda kao šala", dodao je Obradović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC