• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vratio se Bajić, a s njim i pobjede: Igokea m:tel savladala FMP - je li ovo kraj krize?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon četiri vezana poraza, Aleksandrovčani upisali trijumf u zaostalom meču 15. kola ABA lige.

 Dragan Bajić Izvor: MN PRESS

Konačno su košarkaši Igokee uspjeli da prekinu seriju od četiri poraza, računajući mečeve u Ligi šampiona i ABA ligi.

A povratak na pobjednički kolosijek poklopio se sa povratkom Dragana Bajića na klupu Aleksandrovčana. Prvi put nakon operativnog zahvata strateg "igosa" predvodio je svoj tim, koji je u Laktašima savladao FMP 73:61 (18:12, 16:17, 24:14, 15:18).

Možda će vas zanimati

U zaostalom meču 15. kola ABA lige, u duelu dvije ekipe koje nisu bile u najboljoj formi (Igokea m:tel vezala četiri poraza računajući sva takmičenja, dok je FMP izgubio tri susreta u nizu), bolje su se snašli domaći košarkaši.

Igokea m:tel je bolje otvorila meč, povela 5:0, a na isteku 5. minuta prve četvrtine rezultat je glasio 7:2, po čemu se jasno može vidjeti koliko su odbrane bile na visini zadatka, što se ne bi moglo reći i za napad obje ekipe.

Sličan tempo viđen je i do kraja prvog kvartala. Domaći su dva minuta pred odlazak na odmor stigli prvi put do dvocifrene prednosti (16:6), a prvi kvartal na kraju su riješili u svoju korist rezultatom 18:12.

Izvor: ABA liga/KK Igokea/Nenad Vuruna

Mnogo bolja košarka viđena je u drugoj četvrtini.

Uspjeli su košarkaši FMP-a da priđu na četiri poena zaostatka (20:16), a onda je Aleksa Radanov trojkom sa devet metara od tablu u 13. minutu "odbio" prvi ozbiljniji napad gostiju.

Ipak, tim iz Železnika nije se predavao, a Aleksandrovčani nikako nisu uspijevali da naprave osjetniju prednost. Istina, nisu ni gosti uspjeli u nastojanju da se potpuno približe rivalu.

Ravnopravno su raspoređeni poeni u prvom dijelu igre. Radanov je postigao najviše - sedam, Robinson i Ilić po poen manje, dok je Tanasković dodao četiri. Kod FMP-a trenutno su najefikasniji Džons i Simović sa po šest poena.

Amerikanac je sredion druge četvrtine ukrao jednu loptu, a onda spektakularno zakucao. Pogledajte...

Treći kvartal bio je najproduktivniji za domaći tim.

Ponovo je sredinom treće četvrtine Igokea stekla 10 poena prednosti, a prvi sa dvocifrenim učinkom postao je Robinson. Upravo je Amerikanac nedugo zatim realizovao dva slobodna bacanja, stigao do svog 12. poena.

Dešon Stivens razigrao se u finišu treće dionice, pa je stigla i maksimalna prednost "igosa" - plus 16! Ispostaviće se da su ovo bili prelomni trenuci u meču jer su Aleksandrovčani konačno uspjeli da se "odlijepe".

Izvor: ABA liga/Igokea/Nikola Vuruna

Dobila je Igokea m:tel treću četvrtinu 24:14, pa se u odlučujućih 10 minuta ušla sa ubjedljivom predošću - 58:43.

Kako je vrijeme odmicalo, domaći košarkaši bili su sve sigurnije. Ne da gosti nisu uspjeli da smanje zaostatak, nego je prednost "igosa" porasla na 20 poena sredinom odlučujuće četvrtine, te je bilo jasno da povratka za FMP neće biti.

Džejms Robinson i Dešon Stivens na kraju su bili najefikasniji u timu Igokee m:tel sa po 12 poena, dok su Darko Talić i Aleksa Radanov ubacili po poen manje. Dalibor Ilić dodao je po osam poena i uhvaćenih lopti.

U poraženom sastavu Marko Radoinjić postigao je 14 poena i bio prvi strijelac susreta, dok se Aleksa Stevanović zaostavio na 12 poena.

Igokea je tako nakon dva neuspjeha protiv Ostendea u Ligi šampiona, te poraza od Budućnosti i Splita u regionalnoj ligi, upisala deveti trijumf u sezoni i sa skorom 9-8 zauzima šestu poziciju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Konačno su košarkaši Igokee uspjeli da prekinu seriju od četiri poraza, računajući mečeve u Ligi šampiona i ABA ligi.
A povratak na pobjednički kolosijek poklopio se sa povratkom Dragana Bajića na klupu Aleksandrovčana. Prvi put nakon operativnog zahvata strateg "igosa" predvodio je svoj tim, koji je u Laktašima savladao FMP (18:12, 16:17, 24:14, 11:7).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC