• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palio baklju u svlačionici, Harden ga vidio i riješio da ode! Isplivali detalji - kako se raspao super-tim NBA lige

Autor Mladen Šolak

"Mogli ste da vidite da se Harden iznervirao"

 Dzejms-Harden-i-Kajri-Irving-u-svlacionici-Bruklina Izvor: Profimedia

Ćudljivi NBA as Kajri Irving po svemu sudeći neće se previše osvrtati za Džejsom Hardenom, dok se "Brada" bude pakovao i spremao za selidbu iz Bruklina u Filadelfiju, u sklopu velikog trejda.

Košarkaš koji igra samo u gostima jer odbija da se vakciniše (kao što je nedavno odbijao i da igra u NBA "mehuru" i nagovarao igrače da ne idu u Orlando) po svemu sudeći nije izgradio dobar odnos sa Hardenom i nije se protivio odlasku jednog od najboljih napadača lige u drugi tim.

U večeri njihovog definitivnog razlaza, američki novinari sjetili su se situacije u kojoj je Harden možda "prelomio" da nema šta da traži sa Irvingom. Navodno, to se dogodilo u Klivlendu ovog januara, u večeri jednog od čak devet uzastopnih poraza (a ta crna serija i dalje traje), kada je Irving "okadio" indijanskom bakljom svlačionicu Klivlend Kavalirsa, sa kojima je bio NBA šampion.

"Sudeći prema riječima onih koji su bili u svlačionici, Harden je sjedeo, gledao Irvinga i posmatrao Kajrija kao da ima 'tri glave'. Bilo je definitivno čudno. Mogli ste da vidite da je Harden bio iznerviran, a da se Kajri nije obazirao na Džejmsa", objavio je portal "Atletik".

Irvingova majka, Elizabet, potiče iz porodice američkih starosjedilaca i rođena je u rezervatu, mada je iz njega iznesena kada je kao beba odnijeta na usvajanje i više se nikad nije vratila. Preminula je kada je imala 29 godina, a Kajri je tada imao samo četiri. Tim povodom on je čak i otišao u jedan rezervat i podnio zahtjev da postane zvanično dio plemena, za šta je potrebno da ima bar 25 odsto naslijeđa starosjedilaca, što on i ima.

Ipak, to je sve njegova privatna stvar, a borba za titulu, zbog koje je Harden stigao u Bruklin, njihov je zajednički cilj, a on ove sezone djeluje teško dostižan. Dok Irving češće sjedi kod kuće nego što igra utakmice i dok je Kevin Durent obnovio povredu koljena i zbog nje ne igra skoro mjesec dana (i pitanje je kada će se vratiti), "Brada" je procijenio da je vrijeme da krene dalje - u Sikserse.

Bruklinov super-tim tako se raspao mnogo brže nego što je bilo predviđano.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC