• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glasanje u NBA ligi je počelo! Ko je napravio najbolji evropski momenat u istoriji - ovo su kandidati!

Autor Dragan Šutvić

Počelo je glasanje, a poznati su i kandidati za ovo prestižno priznanje.

 najbolji evropski momentar u istoriji nba lige Izvor: Profimedia

Počelo je glasanje! Od četvrtka, 24. februara, navijači širom Evrope mogu da učestvuju u trećoj otvorenoj kategoriji glasanja “NBA 75 Euro Vote” za najbolji NBA evropski trenutak svih vremena u konkurenciji istorijskih NBA trenutaka u kojima su glavni akteri evropski igrači.

Uži izbor evropski NBA momenata odabrao je prestižni panel sastavljen od novinara, uticajnih i poznatih ličnosti. Glasanje će trajati do četvrtka 10. marta, a rezultati će biti objavljeni dan kasnije. Glasovi navijača određuju 50 odsto konačnog rezultata, dok panel određuje preostalih 50 odsto.

Možda će vas zanimati

Interesantna je lista panelista koji će glasati. Na njoj se nalaze i fudbaleri poput Tiba Kurtoe i Ivana Rakitića, tu je poznati srpski glumac Darko Perić, nekoliko generalnih menadžera, komentator "Arene sport" Edin Avdić i mnogi drugi.

Ovo su nominovani kandidati za evropski trenutak svih vremena:

* Nijemac Dirk Novicki osvaja NBA titulu sa Peđom Stojakovićem pošto je u finalnoj NBA seriji 2011. vratio Dalas Maverikse u igru za titulu poslije deficita od 2-1

* Grk Janis Adetokumbo postiže 50 poena u šestoj utakmici finalne NBA serije 2021. i dovodi Milvoki Bakse do prve NBA titule za 50 godina

* Francuz Toni Parker je prvi Evropljanin koji je dobio MVP priznanje za NBA finale pošto je predvodio San Antonio Sparse do pobjede u finalnoj NBA seriji 2007.

* Španac Pau Gasol se savršeno uklapa sa Kobijem Brajantom i time doprinosi da Los Anđeles Lejkersi dođu do tri vezana nastupa u finalima NBA lige, i da osvoje dvije uzastopne titule 2009. i 2010.

* Član Kuće slavnih košarke, Hrvat Toni Kukoč, pomaže Čikago Bulsima da osvoje istorijski "three-peat", odnosno da osvoje tri NBA šampionata tokom tri uzastopne sezone, od 1996. do 1998.

Navijači mogu da glasaju tako što će posjetiti NBA.com/Eurovote i da se pridruže konverzaciji na društvenim mrežama koristeći "hešteg" #NBA75Eurovote.

Podsjetimo, u ranijim glasanjima je za najbolji dres proglašen dres Toronta (1998/99), dok je za najbolju NBA dinastiju proglašena ekipa Čikago Bulsa (od 1995. do 1998. godine).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC