• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan zaprijetio da neće igrati, odmah dobio odgovor: Hitno reagovala Košarkaška liga Srbije

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović obratio se povodom sistema takmičenja u Superligi, a sada mu je liga zvanično odgovorila.

 partizan neće da igra košarkašku ligu srbije Izvor: MN PRESS

Ove sezone će se Košarkaška liga Srbije (KLS) zbog zgusnutog kalendara igrati u nikad kraćem izdanju, a kada je zvanično objavljeno kako će izgledati ovogodišnje izdanje domaćeg prvenstva predsjednik Partizana Ostoja Mijailovićoštro je kritikovao to rješenje. 

On je istakao da Partizan neće nastupiti u Superligi ukoliko se takmičenje bude igralo u predloženom formatu, a sada je došao i odgovor KLS-a. U zvaničnom saopštenju koje potpisuju predsjednik Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije Darko Jovičić i direktor takmičenja KLS-a Aleksandar Grujin rukovodstvo takmičenja je odgovorilo na tvrdnje predsjednika KK Partizan.

Možda će vas zanimati

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Košarkaška liga Srbije je prinuđena da na ovaj način, putem medija, odgovori na navode predsjednika KK Partizan kako se košarkaška javnost ne bi dovela u zabludu.

Odredbe Statuta UK KLS se ne odnose na određivanje formata takmičenja, pa samim tim Statut UK KLS ne može ni biti prekršen. Skupština Košarkaške lige Srbije, u čijem radu učestvuje i KK Partizan, prije početka svake takmičarske sezone usvaja kalendar takmičenja i Propozicije takmičenja. Napominjemo da je kalendar KLS uslovljen kalendarima regionalnih i evropskih takmičenja kao i aktivnostima košarkaške reprezentacije Srbije.

Što se tiče navoda koji se odnose na odigravanje završnice takmičenja KLS, ističemo da su članovi Skupštine UK KLS donijeli odluku o kalendaru a da se prvenstvo domađeg terena određuje na isti način kao i godinama unazad, u skladu sa Propzicijama takmičenja KLS (član 5 stav 6 „ Prednost domaćeg terena u plej ofu utvrđuje se na osnovu sljedećih kriterijuma: plasman u grupi, plasman u Prvoj ABA ligi, pa plasman u KLS.“).

Na kalendar KLS je direktno uticala odluka ABA lige, da svoj plej-of proširi, koju je KK Partizan podržao. Ističemo i to da prijedlog KK Partizan da se završnica KLS igra po sistemu fajnal-fora nije naišao na podršku nijednog člana Predsjedništva UK KLS.

Napominjemo da Košarkaška liga Srbije nije 'privatizovana' kako navodi gospodin Mijailović već da podjednako pripada svim klubovima članovima UK KLS. Sve odluke u okviru KLS se donose većinom glasova članova Skupštine UK KLS. Cilj KLS je da svim učesnicima takmičenja omogući isti tretman kao i to da se kvalitet košarke konstantno podiže. Žao nam je što KK Partizan to ne prepoznaje", navodi se u saopštenju. 

Da podsjetimo, ove sezone će u Superligi igrati tri najbolja tima iz ABA lige (Crvena zvezda, Partizan i FMP) kao i najbolja ekipa iz preliminarne faze u kojoj igraju šest najboljih timova iz KLS-a kao i Borac i Mega.

Ono čime Partizan nije zadovoljan je to što bi prednost domaćeg terena u finalnoj seriji imala najbolje rangirana ekipa iz regularnog dijela ABA lige, a to je ove sezone Crvena zvezda. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC