• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda srpske košarke je na ovom košu počela da sanja: Jedva sam držao loptu, tu je sve počelo!

Autor Dragan Šutvić

Čuveni košarkaš posjetio kraj za koji vezuje svoje početke.

 dejan tomašević obišao teren gdje je postigao prvi koš Izvor: MN PRESS

Prve košarkaške table u Srbiji na kojima su ispisani dječiji sportski snovi postavljene su danas u Takovu u dvorištu osnovne škole "Takovski ustanak". Njih je osmislio i obezbijedio Dejan Tomašević, jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji srpske košarke, sa željom da mališani svaki dan kada se bave sportom mogu da se podsete svojih ambicija.

Legendarni as, višestruki šampion Evrope i svijeta sa reprezentacijom, kao i osvajač Evrolige, istovremeno je pomogao da se obnovi školski teren u ovom mjestu, iscrtaju linije za košarku, poprave golovi za fudbal, a djecu su posebno obradovale nove lopte.

Možda će vas zanimati

"Kada god mogu, trudim se da učinim nešto za svoju zajednicu, za mlade ljude. Možda ovo nekome nije mnogo, ali je iz srca. Zato sam posebno radostan što smo uspjeli da obradujemo i iznenadimo djecu, ali i zbog toga što su razumjela koliko je važno da čuvaju snove, jer je to nešto što nas pokreće. U mom slučaju, kada god mi je bilo teško tokom karijere, ili sam se nalazio na nekoj prekretnici, sjetio sam se zbog čega sam krenuo da se bavim košarkom i o čemu sam tada maštao. To mi je uvijek pomagalo i guralo naprijed", rekao je Tomašević.

Dejan nije slučajno odabrao školu u Takovu, jer baš na ovom terenu je postigao svoj prvi koš. On je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, ostavio je dubok trag u Partizanu i Budućnosti, a onda doticao vrhove sa Tau Keramikom, Valensijom, Panatinaikosom i završio karijeru 2009. u Paoku.

"Iz ovog mjesta su moji otac Dragomir i majka Branka, koji su takođe pohađali "Takovski ustanak". Vezan sam brojnim nitima za ovaj kraj, a pamtim da smo brat Darko i ja godinama ovdje provodili ljetne raspuste i jurili za loptom. Prvo smo igrali fudbal od jutra dok ne padne veče, ali smo poslije prešli i na košarku. Sjećam se te prve košarkaške "utakmice", kada nas je bilo još nekoliko na terenu, uz rodbinu i komšije. Jedva sam loptu držao u rukama, ali sam uspio da postignem koš. Kako je na ovom mjestu i nastala moja ljubav prema košarci, osjetio da mi je obaveza i odgovornost da uzvratim na neki način", dodao je Tomašević.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC