• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri stvari koje donosi odlazak Voltersa iz Zvezde: Centar se vraća, dobijamo novi duo, a Davidovac mijenja ulogu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nema Nejta Voltersa u borbi za treći pehar, a to znači da će neki igrači morati da "iskoče".

 Tri-promjene-u-Zvezdi-zbog-Voltersa Izvor: Profimedia/MN Press/ATA Images

Crvena zvezda juri treći trofej u sezoni, pošto u petak od 20 časova dočekuje ekipu Mege u "Pioniru" u okviru poufinala prvenstva Srbije. Na tom meču biće bez Nejta Voltersa, koji nije prijavljen za mečeve polufinale i za eventualne duele u finalu.

Američki plejmejer kome je ovo bio drugi povratak u crveno-bijeli tabor odigrao je vjerovatno najbolju sezonu karijere u ovoj takmičarskoj godini i sigurno će nedostajati crveno-bijelima.

Njegov odlazak poslije 78 mečeva ove sezone donijeće neka pomjeranja u timu, a ovo su stvari koje mogu da se očekuju od ekipe Dejana Radonjića.

NOVI PLEJMEJKERSKI DUO

Izvor: MN PRESS

Nejt Volters je bez sumnje bio starter i prvo rješenje Dejana Radonjića na poziciji pleja tokom cijele godine. Sada će tu morati da dođe do promjene i pitanje je ko će počinjati mečeve. Ipak jasno je da će minutažu podijeliti Stefan Marković i Nikola Ivanović. 

Za očekivati je da odigraju približno jednak broj minuta, a vrlo je moguće da će iz meča u meč Radonjić mijenjati svog startnog pleja. Ono što prvog trenera Zvezde može da raduje su neki prethodni mečevi ova dva košakaša.

Stefan Marković je bio Zvezdin "iks faktor" prvo u finalu Kupa Radivoja Koraća, a onda i u majstorici finala ABA lige i njegova trojka za 72:70 pred kraj petog meča je jedan od najbitnijih poteza cijele serije. Sa druge strane crnogorski plejmejker Nikola Ivanović sjajno je odigrao prvi meč finalne serije gdje je sa 18 poena i 5 asistencija bio jedan od najboljih na terenu.

I Marković i Ivanović imaju ugovore za sljedeću sezonu, a završnica KLS-a biće im prilika da se pokažu u najboljem mogućem svjetlu i tako ubijede Radonjića da im sljedeće sezone dodijeli znatno veću ulogu.

VRAĆA SE CIRBES!

Izvor: MN PRESS

Nije bilo Majka Cirbesa odavno u timu Crvene zvezde. Posljednji put je u ABA ligi igrao 30. januara u pobjedi nad Mornarom i tada je na terenu proveo šest minuta. Nekoliko dana kasnije zaigrao je protiv Monaka u Evroligi i tog 3. februara posljednji put bio na parketu.

Sada se sa odlaskom Nejta Voltersa otvara mjesto za njega u timu, jer u KLS-u Crvena zvezda može da prijavi četiri stranca, a to će biti Nikola Ivanović, Ostin Holins, Eron Vajt i Majk Cirbes.

Djelovalo je u nekim trenucima finalne serije ABA lige protiv Partizana da Zvezdi nedostaje treći centar, pa je Dejan Davidovac morao da "glumi" "peticu", tako da bi Nijemac mogao da dobije neke minute i da bude itekako koristan ovom timu.

OD PET DO JEDAN – DAVIDOVAC DEJAN!

Izvor: MN PRESS

Ponovo će Zvezdin univerzalac morati da mijenja ono što radi. Do ove sezone smo ga gledali na četiri pozicije – igrao je kao plej, bek, krilo i krilni centar, a ove sezone je u nekoliko navrata igrao i kao "petica"! 

Sada će morati ponovo da se vrati na pleja, s obzirom da je za očekivati da u slučaju umora, problema sa ličnim greškama Markovića i Ivanovića ili jednostavno neke taktičke zamisli Dejana Radonjića on bude prinuđen da igra "jedinicu". Osim toga sigurno će mu se ponekad davati lopta da je prenese, a onda uruči pleju.

U finalu ABA lige i na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća vidjeli smo koliko ovakav igrač znači svakom timu, a s obzirom da mu uskoro ističe ugovor uprava kluba je na potezu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC