• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I da smo prvaci ABA lige, ne bi bilo nezasluženo! Aleksa o Evroligi: Dobili smo za zelenim stolom, ali tamo pripadamo

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Aleksa Avramović prokomentarisao je završnicu sezone u ABA ligi i plasman Partizana u Evroligu.

 Aleksa Avramović o Partizanu i Evroligi Izvor: MN PRESS

Partizan nije došao do trofeja ove sezone, ali je izborio učešće u Evroligi. Crno-bijeli su dobili specijalnu pozivnicu za elitno takmičenje, tako da svi navijači jedva čekaju takmičarsku 2022/23 pošto se vraćaju u Evroligu nakon osam godina i spremni su ponovo da "uzimaju skalpove".

Jedan od najboljih igrača crno-bijelih Aleksa Avramović vjeruje da će ekipa biti još bolja naredne sezone, ako ostanu na okupu pošto je konačno počela da se pravi i "hemija" između igrača.

Možda će vas zanimati

"Nismo imali trofeje ove godine, ali ispunili smo cilj, a to je naravno bila Evroliga. Igrama tokom godine smo pokazali da možemo da pariramo najboljim evropskim ekipama, malo je falilo da dobijemo Zvezdu, ali nismo to iskoristili. Nivo igre koji smo pokazali u posljednja dva-tri mjeseca je pokazatelj da smo podigli nivo košarke, da smo individualno napredovali, da se stvara hemija, tako da se nadam da dosta igrača ostaje u Partizanu i da gradimo nešto veliko", ispričao je Aleksa Avramović tokom gostovanja na "Sport Klubu".

"Generalno, znao se cilj od početka sezone, mi smo dobili Evroligu za zelenim stolom i Partizan tu pripada, imamo bazu navijača koja može da se poredi samo sa Panatinaikosom, Makabijem i Fenerbahčeom. Partizan je imao konstantnost u Evroligi prethodnih godina, mi smo htjeli preko Evrokupa, ali je sistem takmičenja bio takav da izgubiš jedan - i ispadaš. Ne razmišljamo više o tome, spremamo se za sledeću sezonu."

Aleksa Avramović ističe da crno-bijeli "nisu ispunili timske ciljeve" za prethodnu sezonu, pošto su se nadali da bi preko Evrokupa ili ABA lige mogli da obezbijede Evroligu.

"Odigrali smo cijelu seriju na visokom nivou, da smo mi osvojili titulu - ne bi bilo nezasluženo i nepošteno", rekao je Avramović i osvrnuo se naradnju sa Željkom Obradovićem kod koga kaže da je izuzetno napredovao.

"Divna saradnja sa Željkom Obradovićem ove sezone. Znao sam da ću biti mnogo bolji igrač nego što sam bio u ovo vrijeme prošle godine. I nitša nije teško i naporno, nekad je način rada drugačiji nego kod drugih, ali krajnji cilj znamo i sve ćemo dati za to. Ništa nije bilo teško, navijači su najbolji u Evropi, meni je iskreno bilo divno", zaključio je srpski reprezentativac koji će se u ponedjeljak odazvati Svetislavu Pešiću.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC