• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj potez Denvera ulazi u istoriju - pao je nestvaran rekord: Doveli Jokiću pleja koji je apsolutni rekorder NBA!

Autor Haris Krhalić

Iš Smit je išao svim mogućim putevima NBA lige, nema gdje ga nije bilo, a sada ide kod Jokića!

 Iš Smit potpisao za Denver Izvor: Profimedia

Denver Nagetsi su krenuli u rekonstrukciju tima, a prvi koji su napustili ekipu su Monte Moris i Vil Barton. Njih dvojica su trejdovani u Vašington odakle su stigli Kentevijus Koldvel Pou i Iš Smit, a kada se taj trejd desio pao je i rekord NBA lige! 

Iskusni 33-godišnji plejmejker Iš Smit je odlaskom u Denver Nagetse oborio rekord koji teško da će neko uspjeti da dostigne. Njemu su Nagetsi trinaesti NBA tim u karijeri!

Brzonogi Smit je 2010. godine ostao nedraftovan ali mu je prvu priliku u NBA ligi dao Hjuston. Ipak vidjelo se kakva ga sudbina čeka kada je poslije samo 28 mečeva za Roketse napustio ekipu, Trejdovan je u Memfis, odigrao je 15 mečeva i potom je otpušten u decembru. Pokupio ga je Golden Stejt, odigrao je šest mečeva za njih, a onda je opet otpušten za mjesec dana! 

Orlando mu je prvi dao nešto dužu šansu. Medžilk je bio njegov četvrti tim u prvoj NBA sezoni i završio je ruki godinu na Floridi. Naredne godine ostao je u Orlandu do februara, što znači da je proveo tačno godinu dana u ekipi, a potom je trejdovan u Milvoki. 

Već u avgustu Milvoki ga je poslao u Finiks, gdje je dobio otkaz na kraju regularnog dijela sezone. Između dvije sezone je potpisao ugovor sa Hjustonom, odigrao je sedam predsezonskih mečeva i otpušten je. Ipak uspio je da ostane u NBA pošto je dobio ugovor od Oklahome, ali je onda u februaru 2015. uslijedio draft u Filadelfiju. 

Do kraja sezone 14/15 igrao je odlično u Siksersima, javno su ga hvalili saigrači, ali nije bilo suđeno ni tu da se zadrži previše. Završio je sezonu, ostao bez ugovora i otišao u Vašington. Tu je odigrao nekoliko predsezonskih mečeva, ali nije ubijedio trenera da mu ponudi dugoročni ugovor.

Ipak dan pred početak sezone uzeli su ga Nju Orleans Pelikansi i dobrim igrama je Smit ponovo pokazivao da zaslužuje mjesto u NBA timu. Ipak već u decembru su ga Pelikani vratili Filadelfiji u draftu u kome su dobili dva pika druge runde za njega. 

A onda je konačno Smit našao mjesto pod suncem! Na početku sezone 2016/17 potpisao je za Detroit Pistonse, svoj deseti NBA tim i tu je ostao tri sezone!

Nakon što mu je istekao ugovor sa Siksersima prešao je u Vašington Vizardse i tu odigrao dvije sezone, a onda je na kratko otišao u Šarlot Hornetse, gdje je odigrao 37 mečeva, a onda se vratio u Vašington.

Sada je postavio NBA rekord. Prije ga je dijelio sa Džoom Smitom, Čakijem Braunom, Džimom Džeksonom i Tonijem Masenburgom koji su igrali za 12 NBA timova u karijeri. Sada ostaje da se vidi koliko će potrajati u Koloradu. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC