• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpisano - Zvezda ima novog trenera!

Autor Dragan Šutvić

Gotovo je - potpisao je ugovor na više godina! Prvi asistent će biti dojučerašnji zamjenik kapitena.

 vladimir jovanović novi trener crvene zvezde  Izvor: MN PRESS

Mladi srpski stručnjak Vladimir Jovanović (38) novi je šef stručnog štaba Crvene zvezde! Bivši trener FMP-a i Cibone potpisao je u petak trogodišnji ugovor sa klubom sa Malog Kalemegdana i predstojeće sezone će imati debi u Evroligi. Takođe, pod njegovim vođstvom Zvezda će braniti domaće i regionalne trofeje koje je osvojila minule takmičarske godine.

"Jedan od najtalentovanijih trenera mlađe generacije iz Srbije, potpisao je u petak trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom", potvrdio je klub, uz podsjećanje da je Jovanović prve trenerske korake napravio kao trener mlađih selekcija Crvene zvezde još 2012. godine, a tokom tri sezone na prvom poslu kao seniorski trener KK FMP (2017-2020) bio je jedno od velikih iznenađenja cijele ABA lige i novo ime među domaćim mladim trenerima koji je na sebe skrenuo pažnju.

Nakon toga sa vrlo mladom ekipom Cibone, kao prvi srpski trener u Hrvatskoj u posljednjih 30 godina ostvario je zapažene rezultate i promovisao nekoliko talentovanih mladih igrača tog kluba. Tokom 2019. godine promovisan je u jednog od pomoćnika selektora A reprezentacije Srbije pod vođstvom Igora Kokoškova,a trenutno je selektor reprezentacije za igrače do 20 godina. Na tom mjestu je od decembra 2021. godine.

"Vlada Jovanović je trener koji dolazi iz sistema kluba, u prethodnom periodu pokazao se na nekoliko vrlo odgovornih poslova kao trener, a imenovanje za prvog trenera KK Crvena zvezda je naredni korak i izazov na kome se očekuje da pokaže sve svoje kvalitete i potencijal kao trener".

PRVI ASISTENT - MARKO SIMONOVIĆ

Izvor: MN PRESS

U stručnom štabu prvog trenera Vlade Jovanovića, nalaze se Marko Simonović kao prvi pomoćnik, i Miodrag Dinić. "Dok će o dodatnim članovima stručnog štaba na klupi našeg kluba javnost biti blagovremeno obaviještena. Nebojša Ilić biće u narednoj sezoni generalni menadžer prvog tima KK Crvena zvezda", navedeno je u saopštenju crveno-bijelih.

Tom potvrdom ozvaničeno je da je trofejni veteran definitivno završio karijeru i da se sada okreće novom izazovu - na klupi Zvezde. Simonović je igrao za crveno-bijele u dva navrata, osvojio sa njima četiri titula ABA lige, četiri titule šampiona Srbije i pet trofeja Kupa Radivoja Koraća, a velike uspjehe ostvarivao je i kao dugogodišnji član reprezentacije, sa kojom je osvajao medalje na Svjetskom prvenstvu 2014. i na Olimpijskim igrama 2016.

Već je poznato da je Zvezda u četvrtak dovela prvo pojačanje za novu sezonu - Nemanju Nedovića, a u narednim danima očekuju se novi dolasci u Jovanovićev tim.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC