• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najmekša ruka na svijetu i ono što čini MVP-A! MONDO pored terena – Evo kako izgleda gledati najboljeg na svijetu!

Autor Dragan Šutvić

Nikola Jokić je sjajan na ovom Eurobasketu, a koliko god da to impresivno izgleda na TV-u, pored terena je još impresivnije! Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića

 kako je gledati nikolu jokića Izvor: MN PRESS

Srbija je pobijedila Izrael u četvrtom kolu grupne faze Eurobasketa, a ponovo je pred očima svih "plesao" Nikola Jokić. Nevjerovatni centar Srbije je za sada kaznio svakog rivala, a Izrael je najviše stradao od njega.

Roman Sorkin i Džejk Koen stvarno nisu imali šta da traže u duelima sa srpskim centrom, a brojke to i potvrđuju. Odigrao je MVP NBA lige cijelu prvu četvrtinu i u njoj bio apsolutno nepogrešiv – imao je 14 poena, šut iz igre 5/5 od čega 4/4 za dva i 1/1 za tri. Gađao je bacanja 3/3, skupio 4 skoka, 2 ukradene lopte i 1 blokadu za indeks korisnosti 22!

Do kraja je samo nastavio sa takvom igrom, poslije 30 minuta na terenu imao je 29 poena i indeks korisnosti 46. Na kraju je iz igre šutirao 11/13, imao je 11 skokova, 5 asistencija, 4 ukradene lopte i 2 blokade.

Same brojke govore dovoljno, ali kako je gledati Nikolu Jokića uživo kada ovako dominira?

KAKO JE SAMO LAKO!

Prije svega to je prvi utisak. Za razliku od nekih drugačijih zvijezda poput Janisa Adetokumba koje dominiraju svojim fizikalijama, kod Nikole Jokića sve to izgleda tako lagano, sporo i lako! Dobije loptu na postu, malo odgurne rivala, pa najsporije moguće krene ka košu i ubaci poen!

Ne dkeluje kao da se muči, ne dkeluje kao da mora da sprinta, ne dkeluje kao da je sve to teško, ali valjda u tome i jeste majstorstvo, da postignutih 29 poena protiv Izraela izgleda tako lagano!

MEKA RUKA, ALI NA NEKI DRUGI NAČIN

Obično se za šutere kažu da imaju "meku ruku", kada uspijevaju da pogode dalekometne šuteve i kada pogađaju trojke. Iako ne šutira mnogo za tri poena, Nikola Jokić je zapravo definicija "meke ruke".

Jednostavno, pogledajte kako njegovi horozi, njegovi flouteri i njegova nabacivanja lopte na obruč izgledaju. Nikada se lopta ne odbije oštro nazad, nikada se ne desi "cigla", sve lopte lagano "plešu" po obruču i uglavnom uđu. Kada i ne uđu, padnu odmah ispod koša, često i Nikoli u ruke. Zaista takav stil igre bar sada ne gaji nijedan drugi centar i zbog toga je dodatno teško pripremiti se za sve to.

KAKAV JE ON PROFESIONALAC!

Vidjeli smo ga na treninzima reprezentacije kako uvježabava svoje omiljene šuteve, čuveni "Sombor shuffle" i njegove razne varijante, a čak i kolege iz drugih zemalja su primijetile kako uvijek prvi dolazi na zagrijavanje i vježba dok još nikog nema na terenu.

Sada se protiv Izraela prvi pojavio na zagijavanju pred meč i prvi na zagrijavanju na poluvremenu i tako još jednom dokazao da je malo toga u talentu, a mnogo više toga u radu.

DA, ON JE ZVIJEZDA!

Izvor: Privatna arhiva/Josh Halickman/Sports Rabbi

Ovde vidimo kolika i kakva je mašinerija NBA lige. Jednostavno u Pragu su svuda glavna tema NBA igrači, od Nikole Jokića, preko Tomaša Satoranskog, Vita Krejčija do Denija Avdije i Laurija Markanena.

Oni su uvijek prva tema, pa čak iako igraju sjajno jasno je da ih svi znaju, da je NBA marketing perfektan i jasno je da neki igrač iz Evrolige ne bi bio ovoliko u centru pažnje pa i sve da ubacuje 40 poena svaki meč.

Stalno čujemo sa tribina "MVP", čitali smo razne transparente upućene Jokiću, a čak i protivnički navijači skandiraju srpskom centru. Sada je na kraju meča sa Izraelom Jokić mahnuo ka sve četiri tribine i tako bacio navijače u trans, tako da je i on sam stvorio jednu lijepu energiju i sponu sa publikom.

I, KAKO JE GLEDATI JOKIĆA?

Lijepo, lako, sjajno i tako dalje. Ja sam ga gledao nekoliko puta i u Smederevu dok je igrao za Megu, samo je pitanje, zašto ta hala nikada nije bila puna?

Oni malobrojni koji su bili tu moći će da pričaju da su u Smederevu gledali najboljeg na svijetu, ali nažalost – takvih je malo. A sada cijeli svijet jedva čeka da plati da pogleda kako momak iz Sombora pleše oko obruča.

To bi trebalo da bude za nauk, ali teško da će biti. A sad – idemo dalje, čeka Poljska.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC