• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ima dva kapitena, poznat je i Panterov zamjenik! Željko otkrio kako je donio odluku: "Obojica su to zaslužili"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Željko Obradović potvrdio je da su Kevin Panter i Danio Anđušić kapiteni crno-bijelh u novoj sezoni.

 Kevin Panter i Danio Anđušić kapiteni Partizana Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Partizan ima dva kapitena, Kevina Pantera i njegovog zamjenika Danila Anđušića. Potvrdio je to trener crno-bijelih Željko Obradović u razgovoru sa srpskim novinarima. Obrazložio je kako je donio konačnu odluku i zbog čega je odlučio da stranac nosi traku u sezoni koja predstoji. Prethodni koji je imao tu privilegiju bio je Žofri Lovernj. Svjestan je i Amerikanac da to donosi dodatni pritisak, ali je poručio da je spreman za izazov.

Zbog toga Kevin nije skidao osmijeh sa lica, poslije čega je trofejni stručnjak objasnio kako je izabrao novog kapitena usljed odlaska Radeta Zagorca.

"Uvijek sam razmišljao o tim stvarima. Neko sam ko donosi krajnju odluku, ali se uvijek konsultujem sa ljudima iz kluba, stručnim štabom, predsjednikom Ostojom Mijailovićem, sportskim direktorom Zoranom Savićem. Otvoreno razgovaramo. Ovog puta je svako od nas bio saglasan sa odlukom. Ima u sebi ono što je potrebno, predan je košarci, uzor je mladima, zaslužio je. Isto važi i za njegovog zamjenika Danila Anđušića. Njima vjerujemo. Kapiten je Kevin, Danilo je zamjenik", rekao je Obradović.

U odnosu na prošlu sezonu napravljeno je nekoliko promjena u igračkom kadru, stigli su i neki iskusniji igrači poput Janisa Papapetrua, Džejmsa Nanelija, Danila Anđušića i Dantea Egzuma.

"Iskustvo je nešto što je važno u našem poslu. Tim ima mladost i iskustvo. Oficijalno smo najmlađi tim u Evroligi. Naš tim je treći od pozadi po minutima igrača u Evroligi. Iza su samo Valensija i Baskonija. Ako si mlad i neiskusan moraš da izađeš na parket i ostaviš sve na terenu. Očigledno je kada imaš ispred sebe velike ekipe poput Efesa, Reala, Barselone, Fenerbahčea, da ne nabrajam dalje. Svi oni imaju ogromno iskustvo i to je njihova prednost, naša je mladost i energija", zaključio je Željko Obradović.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC