• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Došao sam u najbolju ekipu u regionu! Novi centar Zvezde "pecka" bivši tim: Sad sam na boljoj strani!

Autor Nemanja Stanojčić

Hasan Martin je u intervjuu za MONDO pričao o dolasku u Zvezdu, Budućnosti, očekivanjima, Adamsu, Nedoviću, navijačima...

 Došao sam u najbolju ekipu u regionu! Novi centar Zvezde "pecka" bivši tim: Sad sam na boljoj strani! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Hasan Martin (26) doveden je u Crvenu zvezdu da kontroliše igru u reketu. Dobro su poznati njegovi defanzivni kvaliteti i to je glavna snaga u novom timu crveno-bijelih. Zadatak koji ima je čvrsta odbrana, postavljanje blokova, skokovi na obje strane terena, dok su eventualni poeni svakako bonus. Upravo bi to mogao da bude važan faktor u novoj sezoni i zahtjevima koje trener Vladimir Jovanović ima od njega.

Momak rođen u Njujorku profesionalnu karijeru počeo je u Japanu, pa je došao u nemački Bajrojt, onda je igrao za Budućnost, pa Olimpijakos. Sada je došao na Mali Kalemegdan i upravo će protiv nekadašnjeg tima igrati u drugom kolu ABA lige u ponedeljak (18 časova) u hali "Aleksandar Nikolić". U intervjuu za MONDO pričao je o raznim temama, između ostalog i o razlici između dva kluba u regionu. Treba napomenuti i da je razgovor napravljen pred sam start sezone, odnosno prije mečeva sa MZT-om i Efesom.

"Mnogo mi se sviđa ovdje, Beograd je sjajan grad, imamo nove igrače, trenera, kreće nova sezona. Sada sam u najboljem timu u ABA ligi. Zvezda ima veliku istoriju, navijači su sjajni. Lijepo je vratiti se, sada sam na boljoj strani, u većem timu. Uzbuđen sam zbog toga", počeo je Martin razgovor za MONDO.

Zahtjevi koje trener ima za njega su jasni. Svako ima svoju ulogu u timu, a zaduženja koja Hasan ima tiču se igre u reketu. Svjestan je šta su njegove vrline, šta mane i gdje i kako najviše može da doprinese. Upravo to je i Jovanović tražio od njega.

"Spreman sam za novi izazov, da budem lider u reketu, imamo odličan tim, mladog i talentovanog trenera. Trener mi je rekao da želi da unesem energiju, da budem čvrst u odbrani, da koristim snagu. Upravo to je i moj zaštitni znak, ta energija i dobra igra u defanzivi. Sviđa mi se i stil igre koji forsira kada je ofanziva u pitanju, poput brže igre u tranziciji."

Najveća nepoznanica za publiku za sada je Džejlen Adams. Prvi put igra u Evropi, ima iskustvo iz NBA lige i Australije i svi saigrači, pa i on sam, ponavljaju da je potrebno vrijeme da se privikne i adaptira na evropsku košarku. Protiv MZT-a je za 20 minuta upisao 16 poena, uz tri asistencije, dok je protiv Efesa meč završio sa devet poena, bez asistencije. "Razgovaram sa Adamsom naravno. Govorim mu da treba da bude strpljiv, ovdje se igra drugačija košarka. Teren je manji, fizički je teže. Trudim se da mu objasnim da ne treba da padne i ako stvari ne budu išle dobro na startu, promjena je velika i treba vremena. Džejlen je veoma važan igrač za nas i može mnogo da nam pomogne ove sezone."

Igrač od koga će dosta da zavisi igra Zvezde ove sezone svakako je Nemanja Nedović. Doveden je da bude lider ovog tima i čeka se da se u potpunosti oporavi od povrede koju je zadobio na Eurobasketu. Ogromna očekivanja od srpskog reprezentativca ima publika, ali i saigrači koji su ubijeđeni da će sa njim sve na terenu da funkcioniše mnogo bolje.

"Veoma je važno da imate šutera kao što je Nemanja. Može brzo da postane 'vreo' i da pogađa iz raznih pozicija. On je jedan od elitnih bekova u Evroligi i njegov povratak mnogo će nam značiti sigurno."

Za kraj razgovora ostavili smo priču o navijačima. "Znam da imaju velika očekivanja od nas. Oni su ludi i biće teško pobijediti nas kod kuće pred punim tribinama. Uzbuđeni su kao i mi i jedva čekam da hala bude krcata. Vidio sam da su bili zabrinuti zbog poraza od Olimpijakosa i želim da im kažem da je to normalna stvar, biće sezona puna uspona i padova. Imamo novog trenera, nove igrače, biće sve to dobro kako sezona bude odmicala", zaključio je Martin.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC