• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imaću osam ili devet igrača za sljedeću u Evroligi! Željko Obradović i naredne nedjelje u Atini: Takva je situacija!

Autor Haris Krhalić

Željko Obradović je poslije trijumfa u Atini pričao i o nacionalnom timu.

 Željko Obradović izjave nakon pobjede nad Panatinaikosom Izvor: Printscreen/YouTube/Panathinaikos

Željko Obradović vratio se u Atinu, na mjesto velikog uspjeha i pet evroligaških titula, ovog puta je rastužio nekadašnji klub. Sa Partizanom je savladao Panatinaikos (91:89). Imao je emotivan doček u "OAKA" dvorani, publika ga nije zaboravila. Priznao je koliko mu je to značilo i zahvalio im se na svemu, a po završetku susreta pričao je i o samoj utakmici, ali i onome što slijedi.

Prvenstveno na reprezentativne obaveze zbog kojih će biti bez nekoliko igrača.

Upravo to bilo je prvo pitanje grčkih medija, dogovor FIBA i Evrolige i pomeranje nekih utakmice. Svetislav Pešić je za mečeve sa Velikom Britanijom i Turskom u kvalifikacijama za Mundobasket pozvao trojicu igrača crno-bijelih (Anđušića, Trifunovića i Koprivicu). "Igrači će igrati za reprezentaciju. Imaću osam ili devet igrača na treningu za pripremu protiv Olimpijakosa. Imamo meč u ABA ligi, onda će u ponedjeljak ići. Znamo koliko je bitan meč za reprezentaciju, takva je situacija. Nadam se da će FIBA i Evroliga razgovarati više i da nećemo više imati ovakve probleme i da neće biti mečeva tokom sezone. Najbolji igrači treba da budu u reprezentacijama, prosto je", jasan je Obradović.

Kada je meč u pitanju, svjestan je da je njegov tim pokazao dva različita lica. "Vjerujem da je bila dobra utakmica, očigledno je da smo imali dva različita poluvremena. Prvo je bilo odlično, bili smo strpljivi, nalazili prava rješenja, lopta se kretala dobro. Rekao sam im i u poluvremenu da će u drugom dijelu biti drugačije i da će se boriti. Upravo to se dogodilo, neke izgubljene lopte, neki laki poeni i vratili su se. Meč je odlučen u posljednjim sekundama ili minutima, kako god. Donosili smo pametne odluke u napadu i tako smo pobijedili, čestitam mojim igračima, ali i Panatinaikosu."

Na kraju se zahvalio navijačima. "Za mene će uvijek biti posebno kada dođem ovdje. Zahvalan sam navijačima na dočeku koji su mi priredili. Hvala svima na tome. Što se pitanja o Panatinaikosu tiče, tek je početak sezone, novi tim, novi trener, novo je sve. Skoro sve ekipe imaju neke probleme, igrali smo samo šest mečeva u Evroligi, ima još mnogo da se igra", zaključio je Obradović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC