• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima jednu ruku, a uskoro bi mogao u NBA: Dominirao u domovini, Amerikanci "zaratili" oko njegovog potpisa! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Hansel Enmanuel je dokaz da volja može da pobijedi fizički nedostatak!

 Košarkaš sa jednom rukom zaigraće u NBA ligi Izvor: Youtube/Courtside Films/Screenshot

Košarkaška senzacija stiže iz SAD, momak bez lijeve ruke Hansel Enmanuel je ovog ljeta postao član poznatog Nortvestern koledža. Imaće priliku da se nadmeće sa najvećim talentima koji igraju širom Amerike i traže svoj put do NBA lige.

Mladi košarkaš je rođen 2003. godine u prestonici Dominikanske Republike Santo Domingu, a odrastao je u jednoj od najopasniji četvrti tog grada - Los Mina. Enmanuel je od malena sanjao da bude profesionalni bejzbol igrač, međutim njegovi snovi su se prekinuli vrlo brzo. Prilikom nesreće, kada je betonski blok pao na tada šestogodišnjeg Hansela, bio je zaroboljen, a vrlo brzo mu je usljed nesreće kao posljedica amputirana i ruka od ramena, pa na dole.

Vrlo brzo Hansel se oporavio i nastavio da živi sa tom povredom, a sljedeća želja mu je bila da se bavi košarkom, kao i njegov otac koji je profesionalno igrao u Dominikanskoj Republici. Krenuo je njegovim stopama i vrlo brzo postao glavna atrakcija po basket terenima širom Santo Dominga, dok su snimci njegovih nastupa privukli mnogo pažnje i u SAD. Pogledajte kako Enmanuel izgleda i kako bilježi nastupe na košarkaškom terenu:

Upravo je to bila ključna stvar u životu mladog košarkaša, jer je u januaru 2021. dobio školarinu od "Lajf Kristian" akademije sa Floride. Zanimljivo da je trener tog programa nekadašnji saigrač Enmanuelovog oca, pa je to bio pravi izbor za nastavak karijere. Vrlo brzo je Hansel postao lider ove srednje škole, ali je sa uspjehom nastupao i u lokalnim amaterskim ligama, pa je počela velika borba prestižnih univerziteta za njegov potpis.

U narednom periodu njega su željeli veliki programi poput Tenesija i Memfisa, a on se na kraju odlučio ipak za Nortvestern univerzitet koji nastupa u elitnoj diviziji NCAA košarke. Početkom novembra zabilježio je i zvanični debi na kom je protiv Ilionisa, odigrao osam minuta, a za to vrijeme je ubilježio jednu ukradenu loptu i dvije lične greške. Za sada je odigrao četiri meča i tek se privikava na uslove u Americi, a mnogi se nadaju da bi mogao da da ispiše istoriju i da uđe na NBA draft za tri ili četiri godine!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC