• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mi Hrvati ćemo postati druga liga!" Dramatično upozorenje legende: Pa naša tri kluba zajedno nemaju 2.5 miliona evra...

Autor Dragan Šutvić

Hrvatska igra pretkvalifikacije za Eurobasket 2025 i budućnost je neizvjesna.

 aramis naglić o hrvatskoj košarci Izvor: MN PRESS

Proslavljeni hrvatski košarkaš Aramis Naglić, srebrni sa reprezentacijom na Olimijskim igrama 1992. godine u Barseloni, veoma je zabrinut za budućnost košarke u svojoj domovini. Aktuelni selektor Slovačke se poput Hrvatske takmiči u pretkvalifikacijama za Eurobasket 2025, gdje je spisak Ace Petrovića podigao veliku buru u tamošnjoj javnosti. Petrović u prvi mah nije pozvao najboljeg igrača ABA lige Luku Božića i nakon nekoliko sati se ispravio, a mnogi su pomislili da je ovo zapravo bio "PR potez" kako bi skrenuo pažnju javnosti na reprezentaciju.

Nema mnogo entuzijazma oko hrvatske košarke zbog toga što klubovi ne prave "čuda" u ABA ligi, dok je reprezentacija sada već zaređala nekoliko neuspjeha i to brine Naglića.

"Okolnosti su se toliko promijenile da je nerealno očekivati uspjeh, pogotovo klupski. Došlo je do toga da moramo da se pomirimo da ćemo postati druga liga, uz povremeni bljesak velikih talenata kojih će uvijek biti. Pa Zadar, Split i Cibona zajedno ne mogu prikupiti više od dva i po milona evra, a Milano koji ima budžet od oko tridesetak miliona evra opet tavori na dnu evroligaške tabele", rekao je Naglić za "Večernji list".

Poznati trener, koji uporedo sa reprezentacijom Slovačke vodi i klub Beč, poručio je da je utisak da se može više, ali je nekoliko neuspjeha pokazalo da je ovo možda i njihova realnost:

"A uz neuspjeh vrlo je teško pronaći novu vatru. Učestvovanje na velikim takmičenjima za nas je sada već usjpeh, a osvajanje medalje bila bi senzacija".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC