• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal u Evroligi - GRK SUSPENDOVAN NA DVIJE I PO GODINE: Doktorka mu uništila život i karijeru "lijekom" iz Rusije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Grčki košarkaš Konstantinos "Dinos" Mitoglu neće igrati sve do kraja 2024. godine.

 Konstantinos Mitoglu suspendovan na dvije godine Izvor: MN PRESS

Grčki košarkaš i provjereni centar nekoliko timova u Evroligi Konstantinos Mitoglu (26) pao je na doping testu prije gotovo godinu dana, a čini se da sada znamo kakva ga kazna očekuje. Kako prenosi grčki "SDNA", jedan od najbolje obaviještenih izvora u toj zemlji, nekadašnjeg košarkaša Panatinaikosa i Olimpije iz Milana čeka čak dvije i po godine pauze!

Bivši krilni centar Armanija "pao" je na testu nakon utakmice protiv svog nekadašnjeg kluba Panatinaikosa, kada je nasumično izabran za testiranje nakon susreta. Tom prilikom u njegovom tijelu pronađeni su tragovi supstance koja na listi zabranjenih sredstava važi za jednu od najsnažnijih. Konstantinos je za to imao opravdanje, čak je i sarađivao tokom istrage, ali nije uspio da izbjegne kaznu.

"Doktorka me je uvjerila da su tablete koje sam dobio 'čudotvorni lijek' iz Rusije. Dala mi je čist serum, a odgovorila mi je i da će mi taj preparat pomoći da pročistim tijelo. Pored liječenja povreda i povećanja atletskih sposobnosti, tretman je trebalo da poveća libido i uspori starenje", otkrio je Mitoglu.

Navodno, Mitoglu je tablete počeo da uzima nakon povrede stopala u sezoni 2021/22, a tada se za pomoć obratio poznatoj grčkoj doktorki koja mu je kasnije uništila karijeru. Pored njega, uhapšena doktorka je sarađivala sa brojnim sportistima u Grčkoj, ali i sa muzičarima, glumcima, TV licima i drugim javnim ličnostima.

Čini se da je saradnja sa doktorkom koja mu je dala sporne lijekove najveća greška koju je napravio tokom karijere, pa bi zbog toga mogao da se vrati na teren tek krajem 2024. godine. Do tada će Mitoglu dobiti konačnu presudu, a zatim imati priliku da uloži žalbu i da na Sudu za sportsku arbitražu potraži smanjenje kazne. Kao glavna olakšavajuća okolnost navodi se to što je nekadašnji košarkaš Arisa, Panatinaikosa i Olimpije bio veoma fokusiran na saradnju tokom istrage koja je trajala prethodnih mjeseci.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC