• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MICIĆ U TRCI ZA PRESTIŽNU NAGRADU EVROLIGE! Vasa je ovo priznanje već jednom osvojio, može li da ponovi dominaciju?

Autor Haris Krhalić

Srpski reprezentativac iz redova Efesa Vasilije Micić je jedan od kandidata za Evroliginu nagradu "Alfonso Ford" koja se dodjeljuje svake godine najboljem strijelcu sezone.

 Vasilije Micić kandidat za nagradu Alfonso Ford Izvor: MN PRESS

Srpski reprezentativac iz redova Efesa Vasilije Micić je jedan od kandidata za "Alfonso Ford" koja se dodjeljuje svake godine najboljem strijelcu sezone. Sa njim u trci su još i Dvejn Bejkon (Panatinaikos), Saša Vezenkov (Olimpijakos), Majk Džejms (Monako), Vil Klajburn (Efes), za njima je na listi Micić, a njemu su za petama Lorenco Braun (Makabi) i Vejd Boldvin (Makabiju). Uz to je kandidat i za MVP priznanje Evrolige.

Bejkon ove sezone za Panatinaikos bilježi 18.7 poena po meču, za njim je odmah nevjerovatni Saša Vezenkov iz Olimpijakosa sa 18.4 poena, Monakov Majk Džejms sa 17.3, Vil Klajburn iz Anadolu Efesa sa 17.1, Micić je na petoj poziciji sa 16.8 poena dok su iza njega bivši igrač Crvene zvezde a sada Makabija Lorenco Braun koji postiže 16.6 poena po meču isto koliko ima i njegov saigrač Vejd Boldvin.

Micić je ovu nagradu već osvajao jednom za sezonu 2021/2022, uz nju ima i MVP titulu regularnog dijela iste te sezone, zatim i dvije uzastopne titule za najkorisnijeg igrača fajnal-fora Evrolige. Njegovom timu ne ide baš najbolje ove sezone, trenutno su na 11. poziciji na tabeli sa skorom 11 pobjeda i 12 poraza. Za razliku od prethodnih sezona, Efes se ove godine dosta muči i Vasu i ekipu čeka velika borba za mesto u top8 za koje konkurišu i Partizan i Crvena zvezda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC