• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"MATIJAS LESOR MORA DA BUDE SANKCIONISAN!" Oglasio se bivši reprezentativac Srbije: "Ne smije tako, nije po pravilima!"

Autor Dragan Šutvić

Jedan od najboljih koje smo imali nakon karijere se posvetio psihologiji u sportu i sada analizira ponašanje Matijasa Lesora.

 gerić misli da lesor treba da bude kažnjen  Izvor: MN PRESS

Košarkaški derbi između Partizana i Crvene zvezde u okviru ABA lige odigran je u ponedeljak uveče, a strasti se ne smiruju ni dva dana kasnije. Potez Matijasa Lesora sa kraja utakmice, kada je napao i udario u glavu Filipa Petruševa izazvao je pravu buru u srpskoj košarci - pa smo u nekoliko sati dobili više saopštenja sa obje strane sukoba.

Crvena zvezda se prvo oglasila o Željku Obradoviću, Partizan je osudio ponašanje svog centra, a francuski košarkaš istakao je da se tako ponašao u samoodbrani. Zbog te izjave Matijasa Lesora ponovo su se oglasili crveno-bijeli, koji su istakli da će njihov nekadašnji košarkaš koji sada igra za najvećeg rivala morati da ide u policiju!

Zbog svega toga o situaciji u kojoj su se našli Lesor i Petrušev priča cijela sportska javnost u Srbiji. O tome se u emisiji "Jutro" na televiziji "Prva" oglasio i nekadašnji odbojkaški reprezentativac Andrija Gerić. Nekadašnji srednji bloker bavi se sportskom psihologijom nakon igračke karijere i smatra da Lesor mora da bude sankcionisan.

"Moj stav oko ovoga je da ozbiljan sportista poput Lesora nije tu zbog koševa nego nosi i odgovornost. Bez obzira šta se desilo, fizički napad nije dio sporta. On ne smije da reaguje tako, iako je u našem društvu to prihvatljivo. Ovome se staje na put tako što se igrač kazni. Tuča ne treba da bude dio predstave za gledaoce. Postoji način da se stane na put, samo je pitanje da li postoji želja. Ima mnogo sportista koji su pravi uzor javnosti. U sportu poput košarke postoje provokacije, štipkanja... Ne možete zbog toga nekog da udarate, morate da se ponašate po pravilima. Ponašanje igrača Partizana nije po pravilima i on mora da bude sankcionisan, bez obzira da li će ga kazniti klub ili liga. Sudija je neko ko treba da čuje provokacije ako su one postojale, ali su one dio sporta i zbog njih ne treba da bude tuče. Kad te neko provocira moraš da budeš iznad toga", istakao je Andrija Gerić.

Bivši odbojkaš dodao je da on ne zna kakva je kazna adekvatna za Matijasa Lesora zbog njegovog ponašanja na meču protiv Crvene zvezde. "Ja nisam tu da određujem pravila i kazne, ali ako se neko dva puta kazni više se neće dešavati. Što se tiče sportista, oni moraju da budu svjesni da su uzor i da je svaka reakcija na terenu uticajna na one koji gledaju", dodao je nekadašnji odbojkaš. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC