• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZBOG OVOGA JE JOKIĆ NAJINTELIGENTNIJI IGRAČ NA SVIJETU (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Pogledajte genijalan potez Nikole jokića u pobjedi Denvera nad Detroitom.

 Nikola Jokić potez na utakmici protiv  Pistonsa Izvor: Twitter/@JoelRushNBA/Printscreen

Srpski košarkaš Nikola Jokić vratio je prethodne noći Denver na pobjednički kolosijek. Na gostovanju Detroitu, Denver je bio više nego ubjedljiv (119:100), a upravo je srpski košarkaš bio najbolji pojedinac utakmica sa 30 poena, 10 skokova i devet asistencija, odnosno falilo mu je samo još jedno dodavanje za tripl-dabl. Ono što je impresivnije od tripl-dablova je način na koji Jokić šutira ove sezone i to su na svojoj koži osjetili igrači Pistonsa.

Jokić je uputio 18 šuteva i od toga pogodio čak 14, a da ironija bude veća - u jednoj situaciji je namjerno promašio da bi sebi obezbijedio bolju poziciju. To samo demonstrira da ne mari za statistiku i igra tako da njegovoj ekipi bude bolje, ma šta pričali bivši NBA košarkaši koji ga prethodnih dana napadaju.

Sredinom posljednje dionice pri rezultatu 100:91, kada je Detroit još bio "u igri" da sustigne Denver, Jokić je odigrao "pik" sa Marejom, a onda napao Vajsmena leđima, ispivotirao je i promašio, a potom loptu odbio o tablu, da bi mu se vratila u ruke. Djelić sekunde u kome je razmišljao brže od Vajsmena (prezime znači mudrac, prim. aut.) omogućio mu je da ponovo oproba šut - i tu nije bilo greške. Jokić je iz bolje pozicije došao do lakih poena, a igrač Detroita mu nije mogao ništa.

To je samo jedan od bezbroj primjera košarkaške inteligencije Nikole Jokića koji je i zbog toga glavni kandidat da treću godinu zaredom postane MVP. Jednostavno, ovo ne viđate kod drugih košarkaša...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC