• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bucko" iz NBA lige je hit - ubacio je 42 POENA! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Upoznajte simpatičnog Loftona koji je zbog neobičnih "dimenzija" bio zanemaren na NBA draftu, a sinoć je kao od šale ubacio 42 poena.

 bucko iz nba lige postigao 42 poena  Izvor: Profimedia

Kada se Nikola Jokić pojavio u NBA ligi malo ko je mogao da vjeruje da sa tako "neatletskim" tijelom, viškom kilograma, nezdravim navikama i bejžanjem od teretane može ikako da parira mišićavim košarkašima, međutim na terenu je pokazao da ipak "um caruje" i time je otvorio vrata i drugim igračima sličnih karakteristika. Da ga nije bilo, pitanje je da li bi mladi košarkaš Kenet Lofton Džunior nedavno potpisao profesionalni ugovor sa Grizlisima, drugim timom Zapada!

U pitanju je košarkaš iz Teksasa, rođen 2002. godine, koji je išao na koledž Luizijana i nijedan klub ga ljetos nije izabrao na draftu. Jedan od razloga je netipična građa, Lofton igra centra sa 198 centimetara i 125 kilograma (ako se u međuvremenu nije ugojio), pa ni to što zna sa loptom nije bila preporuka klubovima da se "kockaju".

Na kraju ga je Memfis pokupio na "dvosmjerni" ugovor kada im je falilo igrača, tako da je debitovao već 22. oktobra u porazu od Dalasa kada je postigao četiri poena. Ipak, Memfis nije ozbiljno računao na njega i proslijedio ga je u razvojni tim "Hastl" gdje je Lofton dominirao. Zvanično je dobio nagradu za najboljeg "rukija" u ovom takmičenju pošto je u prosjeku bilježio 22,4 poena, 10,1 skok i 3,6 asistencija, da bi na kraju bio nagrađen četvorogodišnjim ugovorom u Memfisu vrijednim sedam miliona dolara i već je krenuo da ga "otplaćuje".

U posljednjem kolu regularnog dijela NBA lige, gdje su treneri mahom puštali rezervne timove da se "razigraju", Lofton je pokazao da i te kako ima potencijal. Uprkos tome što je Oklahoma savladala Grizlise 115:100, Lofton je impresionirao jer je zabilježio čak 42 poena (68 odsto šut iz igre) i 14 skokova, za oko 40 minuta na parketu.

Bila je to tek njegova 24. utakmica u NBA, gdje je obično igrao do desetak minuta, da bi sada dobio šansu i kao od šale je ubacio 17 od 23 šuta za dva, uz još dvije promašene trojke. I njih je solidno šutirao što je pokazao u razvojnoj ligi, dok je i u NBA ove sezone ubacio tri. Zbog svoje težine i vještine vrlo je nezgodan za čuvanje, tako da bi čak mogao da predstavlja i potencijalno iznenađenje "grizlisa" u plej-ofu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC