• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Lajao" na Lebrona, pa bježao kad je postalo gusto! Džejms ga ućutkao, a NBA liga kaznila - da li ostaje i bez tima!?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dilon Bruks svjesno je sebi napravio reputaciju "negativca", a na terenu nije znao kako da opravda velike riječi. Zato su i on i njegov tim isprašeni u seriji protiv "matorog" Lebrona Džejmsa

 Dilon Bruks kažnjen Izvor: Profimedia

Košarkaš Memfisa Dilon Bruks (27) javno je "prozivao", pa i vrijeđao Lebrona Džejmsa, strijelca najviše koševa u istoriji NBA lige i jednog od najvećih igrača ikad. A, onda je zaćutao. NBA liga kaznila sa 25.000 dolara ga je zato što nije govorio za medije poslije sva tri poraza Memfisa od Lejkersa u gostima, tokom serije u kojoj je njegov tim odmah ispao iz plej-ofa.

A, na početku serije Kanađanin je bio veoma pričljiv. Između ostalog, rekao je "Razludio sam Lebrona (u drugoj utakmici). Natjerao sam ga da priča sa mnom." Takođe, kazao je i da je Džejms "star", kao i da bi bilo teže čuvati Džejmsa dok je bio igrač Majamija ili Klivlenda. "Ne poštujem nekoga dok mi ne ubaci 40", takođe je govorio Bruks, pa je prenio tu tenziju i na parket. Na terenu je neprestano gledao u Lebrona kada je pogodio prvu trojku u drugoj utakmici, a kada su stvari izmicale kontroli i njemu i njegovom timu, dozvolio je sebi i da udari Džejmsa u prepone, zbog čega je bio isključen sa utakmice.

Bruks je prešao sve granice pristojnosti, a pitanje je da li će i poslije ove serije i eliminacije Memfisa ostati u istom timu jer će na ljeto postati slobodan igrač.

Kanađanin je bio pričljiv, ali ne i efikasan, pa je ubacio samo po 10,5 poena po utakmici, uz samo 10 pogođenih trojki iz 42 šuta. Ako se podrazumijeva da je ipak odbrana bila njegov ključni zadatak, ni to nije uradio kako je trebalo, jer je Džejms u pobjedi Lejkersa 4-2 u seriji ubacivao po 22,2 poena po meču, a nevjerovatno zvuči da je u petom meču ubacio 22 i uhvatio čak 20 skokova. Kao i mnogo puta u karijeri, kada je bilo najvažnije on je bio najbolji i govorio je samo na terenu, dok Bruks i njegovi saigrači nisu opravdali veliku galamu koju su dizali oko sebe.

Lejkersi će u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije igrati protiv pobjednika najspektakularnije serije prve runde, Sakramento Kings - Golden Stejt Voriors.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC