• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"RODITELJI, POSVETITE SE DJECI!" Snažna poruka Igora Rakočevića

Autor mondo.rs

Nekada sjajni košarkaš sada je govorio iz druge uloge, kao otac.

 "RODITELJI, POSVETITE SE DJECI!" Snažna poruka Igora Rakočevića Izvor: MN PRESS

Srbija je i dalje u šoku zbog masakra koji se dogodio u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, gdje je učenik sedmog razreda K. K. (13) iz pištolja ubio osam đaka, radnika obezbjeđenja u školi i ranio još sedmoro osoba prije nego što je uhapšen. Komentar na krvavi pir koji se desio u srijedu ujutru imao je i nekadašnji srpski košarkaš Igor Rakočević.

Proslavljeni sportista oglasio se na društvenoj mreži Tviter, gdje je nekoliko puta istakao kakvim su to uticajima izloženi tinejdžeri i koliko je štetno po djecu što nemaju bolje odnose sa roditeljima. Kao jedan od razloga za to označio je sistem u kojem živimo, ali i društvene mreže i medijske sadržaje koji se serviraju tinejdžerima.

"Roditelji, posvetite se svojoj djeci. Koliko god da vas moderni način života, medijski sadržaji i spoljni uticaji ometaju u tome, djeci uzimajte telefone iz ruku, sklonite ih sa društvenih mreža, pričajte sa njima! Mobilni telefoni, bolesni medijski sadržaji i društvene mreže, i vi koji vrijeđate druge po mrežama, jer se ne slažete sa nečijim mišljenjem, promovišete agresiju, i vi ste kao takvi ste dio ovog zla koje nas je snašlo", napisao je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i naše reprezentacije.

"Mnoge stvari bi bile drugačije da ne živimo u ovom izrabljivačkom sistemu gdje se roditelji vraćaju sa posla u 6 popodne preumorni, istrošeni i onda provode samo par sati sa djecom. Jurnjava za profitom na uštrb porodice i društvenog života. Ko onda obrazuje djecu? Kakvim sadržajem?", napisao je Rakočević i zatim odgovorio na jedan tvit drugog korisnika: "Potpuno se slažem sa tobom. Nastavnicima i službenim licima je oduzet autoritet, zbog zapadnoevropskih 'dječjih prava' ne smiju da ih popreko pogledaju. A roditelji dolaze sa advokatima i prijete školi tužbama ako dijete dobije lošu ocjenu ili ako je izbačeno sa časa."

Tvitovi slavnog košarkaša naišli su na odobravanje drugih korisnika ove društvene mreže. Nekoliko stotina ljudi usaglasilo se sa mišljenjem Igora Rakočevića, a bilo je i komentara onih koji smatraju da je bivši bek Crvene zvezde u pravu za sve što je pisao nakon masakra koji je šokirao Srbiju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC