• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobra vijest za Zvezdu i Partizan iz Evrolige! Jedan klub odustaje, biće čudo ako "vječiti" ne dobiju licence!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda i Partizan nikad nisu bliži licencama za Evroligu 2023/24 pošto se "otvorilo" još jedno mjesto.

 Crvena zvezda i Partizan blizu licence Evrolige Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda i Partizan "osluškuju" već nedjeljama poteze Evrolige koja ima tri slobodna mjesta za iduću sezonu, međutim i dalje nema zvanične potvrde da će beogradski klubovi biti učesnici. Srbija bi mogla da ostane bez mjesta u Evroligi, ali nakon perioda strepnje - sada stižu i vrlo povoljne vijesti za "vječite".

Osvajač ovogodišnjeg Evrokupa Gran Kanarija, za koju igra srpski veteran Oliver Stević, automatski je obezbijedila mjesto u Evroligi naredne sezone, međutim španski klub razmišlja da se "zahvali na pozivu". Grčki sajt "SDNA" javlja da Gran Kanarija ozbiljno razmatra odustanak od takmičenja zbog finansijskih, logističkih i takmičarskih izazova koje nosi elitno takmičenje, posebno jer se klub nalazi na udaljenim Kanarskim ostrvima što bi za njih - kao i za protivnike - bilo vrlo opterećujuće. Takođe, prethodni put kada su učestvovali se nisu proslavili i dobili su osam od 30 mečeva, dok u ACB ligi nisu stigli ni do plej-ofa.

Ukoliko se to desi, njihovu licencu bi najvjerovatnije dobila Valensija, iako se spekulisalo da će ovaj klub zbog radova na infrastrukturi sačekati još jednu sezonu. Ujedno, to je povoljna vijest za Crvenu zvezdu i Partizan jer bi praktično jedini konkurent za licencu Evrolige tada bio Virtus, odnosno čini se da će svi zainteresovani biti na spisku učesnika Evrolige 2023/24.

Podsjetimo, do sada je "podijeljeno" 15 licenci, odnosno 14 poslije izvjesnog odustajanja Gran Kanarije. "A licencu" imaju redom Barselona, Baskonija, Real Madrid, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, Efes, Fenerbahče, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern i Asvel, dok višegodišnje ili specijalne pozivnice imaju Monako i Alba. Uz Valensiju koja "preuzima" pozivnicu Gran Kanarije, očekuju se još Crvena zvezda, Partizan i Virtus čime bi bila zaključena lista učesnika za sljedeću godinu.

Dodajmo i to da su ruski klubovi i dalje suspendovani iz Evrolige zbog rata u Ukrajini, tako da je "A licenca" koju posjeduje CSKA praktično zamrznuta, dok prostora nema ni za Zenit, Himki ili Lokomotivu koje smo gledali prethodnih godina.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC