• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Procurilo ukupno osam imena sa spiska za Mundobasket: Amerikanci ne utjeruju strah u kosti...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Polako se širi spisak igrača na koje će potencijalno računati selektor američke košarkaške reprezentacije Stiv Ker.

 Spisak Amerikanaca za Mundobasket 2023 Izvor: MN PRESS

Nešto više od dva mjeseca ostalo je do početka Svjetskog prvenstva u košarci koje se održava na Filipinima, Japanu i Indoneziji, a polako "cure" imena sa spiska novog selektora Sjedinjenih Američkih Država. Stiv Ker će kao i svaki selektor američkih košarkaša imati težak zadatak da "presječe" koga vodi na Mundobasket pored toliko sjajnih košarkaša, međutim za sada ne djeluje da će medalju napasti sa drim-timom!?

Nakon tek sedmog mjesta na prethodnom Svjetskog prvenstvu, gdje takođe nisu bili u najjačem sastavu, djeluje da će se "ponoviti istorija" za Amerikance jer niko od najvećih superstarova nije još rekao "da" Stivu Keru. Za sada se pojavilo osam imena, ali niko od njih nema titulu jedne od najvećih zvijezda NBA lige.

Nova imena na potencijalnom spisku su Džaren Džekson Džunior iz Memfisa, inače najbolji defanzivac NBA lige u minuloj sezoni. Igrao je vrlo dobro za Grizlise i prosječno je bilježio 18,6 poena, 6,8 skokova i čak tri blokade po meču. Pored njega, Stivu Keru je pozitivan odgovor dao i Brendon Ingram iz Nju Orleansa, iako je polovinu sezone bio povrijeđen. Za to vrijeme je u dresu Pelikansa prosječno bilježio 24,7 poena, 5,5 skokova i 5,8 asistencija.

Podsjetimo, prethodno su sledeći igrači poručili da će se odazvati: Entoni Edvards (Minesota), Tajris Haliburton (Indijana), Ostin Rivs (L.A. Lejkers), Mikal Bridžis (Bruklin), Bobi Portis (Milvoki) i Džejlen Branson (Njujork), međutim to nije nikakva garancija da će na kraju biti u 12.

Amerikanci će se okupiti 3. avgusta u Las Vegasu i započeće kamp reprezentacije koja će na Svjetskom prvenstvu prvo igrati protiv Novog Zelanda, Grčke i Jordana. Nezvanično, tim će biti mnogo slabiji nego za Olimpijske igre 2024.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC