• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK! AMERIKANCI OTELI REPREZENTATIVCA HRVATSKOJ: Šarić ga ubjeđivao da zaigra za Hrvate, on igra za SAD na Mundobasketu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Svašta smo vidjeli, ali da se SAD otima za košarkaša sa Hrvatskom, toga još nije bilo!

 Kameron Džonson igra za SAD na Svjetskom prvenstvu Izvor: Profimedia

Rade punom parom Stiv Ker i njegov stručni štab i sada su skoro zaključili spisak reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država za Svjetsko prvenstvo. Nakon glasina o tome ko će se priključiti ekipi i zvaničnih objava u vezi sa nekim košarkašima, sada je zvanično saopšteno deset imena sa spiska, a među njima i - Hrvat! O čemu se radi? 

Za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država će na Mundobasketu u avgustu i septembru nastupaće krilni igrač Bruklina Kameron Džonson. Rođen 1998. godine u Pensilvaniji od oca Gilbeta i majke Ejmi, na prvi pogled niko ne bi rekao da ima veze sa Hrvatskom, ali je KS Hrvatske želio da on zaigra za nacionalni tim! U julu 2021. godine "Indeks" je pisao da Džonsonova majka Ejmi ima hrvatske korijene i da je Kameron više puta isticao da ima hrvatske krvi. Takođe, naveli su da je njegov tadašnji saigrač u Finiksu Dario Šarić pokušavao da ga ubijedi da zaigra za nacionalnu selekciju naših komšija.

"Džonsonova majka je zaista hrvatskih porijekla, ali rođena je u Americi, neko od njenih roditelja bio je imigrant. Dario Šarić i on često su zajedno trenirali i družili se van terena. Kad bi se u klubu šalili na račun broja internacionalnih igrača u timu, Džonson je isticao kako ima hrvatske korijene, pa su tu računali i njega", naveo je "Indeks" tada.

Džonsonova majka, osim što je porijeklom Hrvatica, u prošlosti je igrala košarku na univerzitetu Kent, a Džonson je nakon tri godine na Pitsburgu i dvije na Sjevernoj Karolini zaigrao u NBA za Finiks. Tu je bio do velikog trejda za Kevina Durenta i onda je prešao u Bruklin, a u ovoj ekipi je u finišu sezone bio starter na 25 mečeva. Igrao je u prosjeku 30 minuta i postizao 16,6 poena uz 4,8 skokova i 2,1 asistenciju. 

Sada je očigledno igranje za Hrvatsku kao opcija otpalo jer se opredijelio da nastupa za SAD na turniru koji počinje 25. avgusta. Osim njega u timu će biti Entoni Edvards, Mikal Bridžis, Džejlen Branson, Džeren Džekson, Ostin Rivs, Bobi Portis i Voker Kesler. Ostala su još dva slobodna mjesta u sastavu i govori se kako Stiv Ker pokušava da ubijedi neku zvijezdu poput Džejsona Tejtuma ili Bema Adebaja da se odazove i zaigra za nacionalni tim.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC