• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"MAŠTAO SAM DA POBIJEDIM ŽELJKA OBRADOVIĆA": Ataman stigao u Atinu, pa otkrio detalj - tad je znao da će biti najbolji

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ergin Ataman ispričao da je u Efesu pravio tim kako bi pobijedio Željka Obradovića!

 Ergin Ataman preuzeo Panatinaikos Izvor: MN PRESS

Turski trener Ergin Ataman predstavljen je kao novi šef u Atini, gdje je preuzeo Panatinaikos sa ciljem da slavni grčki klub vrati na staze uspjeha. Nakon godina i godina tavorenja pri dnu tabele u Evroligi, uz konstantne neuspjehe protiv Olimpijakosa, Dimitris Janakopulos je riješio da okrene list i dovede čovjeka koji je karijeru izgradio na imenu Željka Obradovića - barem on tako tvrdi!

U prvom velikom intervjuu koji je Ataman dao kao trener Panatinaikosa, turski stručnjak koji je Efes vodio do dvije uzastopne titule u Evroligi otkrio je kako ga je Obradović na klupi Fenerbahčea motivisao da bude bolji. Maštao je o tome da napravi tim koji će pobijediti najtrofejnijeg evropskog trenera svih vremena i kada se to desilo znao je da će njegova ekipa biti najbolja u Evropi!

"Naš cilj je definitivno da dođemo do F4 sa Panatinaikosom, ne mogu da spustim cilj. 'U klubu kao što je Panatinaikos cilj je plej-of', ja to ne mogu da kažem”, istakao je Ataman i okrenuo se priči o Željku Obradoviću: "Kada sam otišao u Efes, Željko Obradović je bio rival u Fenerbahčeu. Ja sam pravio tim. Napravio sam tim po njemu. Zašto? Zato što je Fenerbahče bio jedan od najboljih timova u Evropi u to vrijeme. Igrao finale. Svake godine F4, osvajali šampionat u Turskoj. Isto važi i za Olimpijakos. Tim na kojem baziram svoj tim je Olimpijakos. Ako uspijem da savladam Olimpijakos, igraću i na Fajnal-foru i postati šampion u Grčkoj." 

Ataman se, međutim, nije tu zaustavio. On se još jednom osvrnuo na susret sa Dimitrisom Janakopulosom i opasku koju je upotrijebio orvi čovjek Panatinaikosa. Razgovor sa Dimitrisom uticao je na Ergina, jer je čuo baš ono što je želio - da je on pravi čovjek za projekat koji počinje.

"U mom prvom susretu sa predsjednikom Panatinaikosa, ono što me je najviše impresioniralo je to što je predsjednik imao poruku za mene. Rekao mi je 'Ti si najuspješniji trener u Evropi u posljednje četiri godine, ali ima još pet-šest trenera na tom nivou. Došao sam kod tebe zbog tvojih liderskih sposobnosti. Moramo da zapalimo, da napravimo požar ovdje. Već dvije godine nismo uspjeli da pobijedimo Olimpijakos. Zato mi treba neko kao što si ti. Radi šta hoćeš, dovedite koga želite u tim, imamo budžet'. I tu sam pristao."

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC