• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA PONIZILA SRBIJU PRED MUNDOBASKET! Sanjaju zlato, imaju najboljeg na svijetu, a sedam boljih od "orlova"

Čini se da nema mnogo povjerenja u košarkašu reprezentaciju Srbije pred Mundobasket, pa čak ni sa Nikolom Jokićem u sastavu.

 Srbija osmi favorit za titulu na Mundobasketu Izvor: MN PRESS

Do početka sportskog događaja godine - Svetskog prvenstva u košarci - ostalo je samo 59 dana i polako se već priča o dvije vječne teme: sastavima reprezentacija i favoritima. I dok čekamo odluku Nikole Jokića da li će igrati za Srbiju na Mundobasketu, stigle su i prve prognoze, i to sa adrese Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) koja Srbiju ne vidi među favoritima za osvajanje neke od medalja.

Potcijenjivanje ili realnost, procjenite sami, ali FIBA smatra da će na Svjetskom prvenstvu ove godine učestvovati čak sedam državnih timova koji imaju veće šanse od Srbije. Preciznije, Srbija je na prvom rangiranju stavljena tek na osmu poziciju, što može da se promijeni za naredna dva mjeseca, ali svakako ne ohrabruje.

"Srbija u svom timu ima Nikolu Jokića, koji je vjerovatno u ovom trenutku najbolji igrač svijeta. Srbija je prije četiri godine bila glavni predent za titulu na SP, ali je na kraju završila na petom mjestu. Ova selekcija je trebalo da juriša na titulu na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali nije uspjela da se kvalifikuje za pomenuto takmičenje. Srbija je prošle godine eliminisana od Italije u četvrtfinalu EP, a u ovom trenutku je nemoguće znati šta se može očekivati od ovih momaka", navodi se na sajtu FIBA.

Prema projceni FIBA, glavni favorit za zlato su Sjedinjene Američke Države, iako se "šuška" da će poslati "B tim" na turnir, a potom slijede još Španija, Francuska, Australija, Slovenija, Kanada, Njemačka i potom Srbija koja dakle "ne može" više od četvrtfinala.

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo se igra na Filipinima, Japanu i Indoneziju od 25. avgusta do 10. septembra, a Srbija će igrati u "A" grupi u Kezon Sitiju protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

kemo

pa naravno kad imamo trenere ###ile i isticu sebe ispred svih igraca ....sramota i bruka ako ne uzmemo zlato.

СА

Нека, увијек смо их искарали свију кад нисмо били фаворити, па нека тако буде и сада...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC