• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirotić "jaču" ponudu neće dobiti - spremno 6.000.000 evra!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sjajni Nikola Mirotić ima ponudu da se iz Barselone preseli u Pirej i ostane jedan od najplaćenijih igrača u Evropi.

 Olimpijakos daje Nikoli Mirotiću šest miliona evra Izvor: Profimedia

Zakuvalo se u evropskoj košarci i Evroligi - ono što se najavljivalo nakon što je postalo jasno da Saša Vezenkov ide u NBA, dobilo je i potvrdu. Specijalizovani sajt "Eurohoops" prenosi kako je Olimpijakos svom snagom krenuo ka Nikoli Mirotiću, spreman da ga dovede u Pirej! Po njihovim informacijama, grčki velikan je pripremio šest miliona neto za dvogodišnji ugovor sa nekadašnjim reprezentativcem Španije!

To bi moglo da znači i kraj nadanja za Crvenu zvezdu i Partizan, koji su se prethodnih dana pominjali kao potencijalne destinacije za nastavak karijere jednog od najboljih evropskih igrača. Ipak, teško je očekivati da beogradski klubovi mogu da pariraju ponudi Olimpijakosa, koji je u Mirotiću prepoznao idealnog nasljednika bugarskog košarkaša Saše Vezenkova. Zbog toga su odlučili da ponuda bude izdašna...

Jasno, nije u rangu novca koji bi Nikola Mirotić dobio za ostanak u Barseloni, ali to svakako nije realna opcija. Košarkaš porijeklom iz Crne Gore trebalo je da dobije oko 11 miliona neto za posljednje dvije godine ugovora, prije nego što mu je Barselona saopštila da taj novac nema i da će morati da pristane na smanjenje plate ukoliko želi da ostane u klubu. Zbog toga Mirotić i Barselona već danima rade na prekidu saradnje, odnosno uslovima i modelu pod kojim će do nje doći, kako bi nekadašnji reprezentativac Španije mogao da se okrene izboru narednog kluba. 

Kao što se može vidjeti iz ponude Olimpijakosa, i u narednom periodu će Nikola Mirotić biti jedan od najplaćenijih igrača u Evroligi, sa godišnjom platom od "čista" tri miliona, nakon što se odbiju svi prateći troškovi. Toliki novac rijetko ko može da ponudi, pa čak i kada je u pitanju Evroligin MVP za sezonu 2021/22.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:16
OVACIJE ZA MIROTIĆA: Delije pozdravile asa Barselone , evo zašto ga Srbi obožavaju!
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC