• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUMUNKA BOLJA OD PEĐE I STEFA KARIJA! NAPRAVILA ČUDO U WNBA: Sabrina se "zapalila" na Ol-staru, pa sipala u koš (VIDEO)

Košarkašica Sabrina Jonesku je u brzom šutiranju trojki bila bolja nego bilo koji NBA košarkaš.

 Rumunka Sabrina Jonesku nevjerovatno šutira trojke video Izvor: Twitter/WNBA/printscreen

Potpuno nevjerovatna scena viđena je na Ol-star vikendu WNBA, najbolje košarkaške lige za žene. Američka košarkašica rumunskog porijekla Sabrina Jonesku (25) pobijedila je u brzom šutiranju trojke, a ono što je uspjela da uradi ne bi mogli Stef Kari, Peđa Stojaković i ostali najbolji šuteri u istoriji košarke - Sabrina je pogodila gotovo sve šuteve koje je uzela.

Igračica Njujork Libertija počela je takmičenje u finalu iz levog ćoška i već na početku se vidjelo da je ozbiljno zagrijana da stigne do titule. Promašila je prvu loptu, a zatim pogodila preostale četiri sa te pozicije. Kako posljednja lopta na svakoj poziciji vrijedi dva poena, Sabrina je imala pet poena prije nego što je otrčala na drugu poziciju i tamo sa svim "bonus" loptama koje vrijede po dva poena stigla do 15 poena. Ovo je Sabrina Jonesku:

Uslijedilo je ubacivanje "moneyball" lopte za tri poena, pa centralna pozicija na kojoj je osvojila maksimalnih šest poena prije nego što je ubacila drugu "moneyball" za još tri poena. U tim trenucima je Sabrina Jonesku od maksimalnih 25 poena imala osvojeno čak 24. Na četvrtoj poziciji Sabrina je osvojila četiri poena i promašila loptu koja je mogla da joj donese još dva, a zatim je sa petog mjesta na parketu ostvarila maksimalan učinak. Za samo 70 sekundi na parketu osvojila je 37 od maksimalnih 40 poena i tako čitav košarkaški svijet ostavila u čudu. Pogledajte njeno izdanje:

Inače, Sabrina Jonesku je rođena u mješovitom braku, nakon što je njen otac izbegao iz komunističke Rumunije tokom revolucije 1989. godine. On se preselio u Kaliforniju, SAD su mu dodijelile politički azil, a kasnije je započeo privatan biznis. Sabrina je tokom odrastanja u rodnoj kući pričala rumunski, ali je izabrala da predstavlja Ameriku i sa reprezentacijom je već osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu 2022. godine, kao i tri zlatne medalje u mlađim kategorijama.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:20
Košarkašice Srbije oplele kolce sa navijačima
Izvor: Instagram
Izvor: Instagram

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC