• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip Petrušev potpisao u NBA! Ništa od Zvezde, srpski košarkaš napada titulu u Americi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Doskorašnji centar Crvene zvezde Filip Petrušev otišao je u NBA ligu.

 Filip Petrušev potpisao za Filadelfiju Izvor: MN PRESS

Filip Petrušev nastavlja karijeru u NBA ligi, nakon što je potpisao ugovor sa ekipom Filadelfije, timom koji ga je svojevremeno i izabrao na draftu. Predsjednik košarkaških operacija Filadelfije Deril Mori saopštio je danas da je tim potpisao ugovor sa srpskim košarkašem - što je već "najavio" novi trener Nik Nurs, ali detalji dogovora nisu objavljeni.

Petrušev je u sezoni 2022/23. odigrao 72 utakmice za Crvenu zvezdu, postigavši u prosjeku 11,0 poena i 4,9 skokova pri šutu iz igre 57,3%. Petrušev je pomogao timu da stigne do 23. titule Košarkaške lige Srbije, najviše u istoriji lige. U Evroligi, Petrušev je osvojio nagradu za MVP 17. kola. Takvi nastupi privukli su pažnju NBA tima, koji ga je pozvao da ljeto provede u SAD. Ovog ljeta, sa Filadelfijom u Ljetnoj ligi u Las Vegasu Petrušev je prosječno postizao 12,5 poena uz 61,1% šuta i 4,5 skokova u dva nastupa.

Petrušev je prvobitno izabran od strane Seventisiksersa sa 50. pika na NBA draftu 2021. nakon što je sezonu 2020/21 proveo u KK Mega Basket. Dobio je titulu MVP lige, kao i nagradu Zvezda u usponu kao najbolji igrač mlađi od 22 godine. Prije nego što je profesionalno igrao u inostranstvu, Petrušev je proveo dvije univerzitetske sezone u Gonzagi (2018-20). Proglašen je za najboljeg igrača konferencije Zapadne obale 2019/20 kao student druge godine kada je u prosjeku postizao 17,5 poena i 7,9 skokova dok je šutirao 56,2% sa poda.

Podsjećamo, Filip Petrušev je prethodni sezonu proveo u redovima Crvene zvezde, koja je željela da "obnovi" ugovor sa njim, ali je igrač ipak izabrao igranje u SAD. Sada će, u timu sa Džoelom Embidom, jurišati na prsten i voditi velike borbe protiv Nikole Jokića.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:25
Grobari žestoko vređali Petruševa
Izvor: Kurir sport
Izvor: Kurir sport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC