• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od Zvezde, Partizan još u igri! Srbin iz NBA sveo izbor na dva kluba - bliži je Obradoviću?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Frenk Kaminski razmatra ponude i djeluje da su samo dvije na stolu.

 Frenk Kaminski blizu Partizana Izvor: Profimedia

Američki košarkaš srpskih korijena Frenk Kaminski (30, 213 cm) ostao je ovog ljeta bez ugovora u NBA ligi i čini se da je sve bliži dolasku u Evropu. Spominjalo se već da su za Kaminskog zainteresovani najveći srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan, dok sada izraelska "Vala" pominje još i Makabi uz crno-bijele. Prema njihovim informacijama, Kaminski je sveo krug kandidata na samo ta dva kluba, odnosno Zvezda je definitivno van priče.

Kaminski je prošlu sezonu odigrao za Atlanta Hokse i Hjuston Roketse, a prije toga je u NBA nastupao za Šarlot i Finiks. Na koledžu Viskonsin je bio dominantan i 2015. godine proglašen je za najboljeg koledž igrača godine, međutim povrede su ga osujetile da ima nešto bolju karijeru i zato sada kada je višak u NBA, želi da se oproba u Evroligi.

Otac njegove majke Meri je inače Srbin, a ranije je već govorio na temu igranja za srpsku reprezentaciju kada je istakao da zna da je to mogućnost, ali ne želi nekome da "uzima" mjesto: "Imam srpske korijene. Igrao sam u srpskoj ligi u Čikagu dok sam odrastao. Znam kakva je srpska kultura iz američkog ugla i sjajno je doći ovdje. Sa očeve strane vodim porijeklo ovdje, ali taj dio familije nije baš najbistriji, pa je teško", kazao je Kaminski koji je bio najbliži pozivu za vrijeme Kokoškova.

U osam sezona koliko je igrao u NBA prosječno je do sada bilježio 8,8 poena uz 3,8 skokova i 1,6 asisencija, a u dva navrata je igrao i NBA plej-of - 2016. sa Šarlotom i 2021. kada je sa Finiksom zamalo uzeo titulu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC