• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveća zvijezda grčke košarke neće na Svjetsko prvenstvo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaška reprezentacija Grčke počela je pripreme za Mundobasket bez svog najboljeg igrača.

 Janis Adetokumbo otkazao Grčkoj Izvor: MN PRESS

Sve slabije izgleda Mundobasket koji je pred nama! Nakon što su Amerikanci objavili sastav bez najvećih zvijezda, poslije otkaza Nikole Jokića reprezentaciji Srbije, sada je jedna fotografija otkrila za možda i najveći otkaz pred predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija Grčke počela je pripreme za Svjetsko prvenstvo, a grupna fotografija tima izazvala je lavinu komentara. Ono što se jasno vidi je da na njoj nema Janisa Adetokumba. Dok dvostruki MVP NBA lige postavlja slike sa ljetovanja na svoje društvene mreže, na slici sa timom ga nema. 

Selektor Dimitris Itudis je na spisak stavio trojicu braće Adetokumbo, a na početku priprema se pojavio samo jedan i postalo je jasno da najbolji grčki košarkaš neće biti na spisku za naredne akcije. 

Grci će bez njega biti mnogo slabiji, a vidjećemo da li će Tanasis i Kostas Adetokumbo na kraju igrati za nacionalni tim. Selektor Itudis je dodatno sve iznenadio kada na širi spisak nacionalnog tima nije stavio Nika Kalatesa i Kostasa Slukasa. U takvom sastavu najveće zvijezde Grčke su Jorgos Papajanis, Dinos Mitoglu, Kostas Papanikolau, Nikos Rogavopulos i naturalizovani Amerikanac Tomas Vokap.

Ovaj otkaz bi mogao u potencijalu da olakša situaciju i reprezentaciji Srbije. Srbija igra u grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom, a ukršta se sa grupom A gdje su Italija, Filipini, Angola i Dominikanska Republika. Nakon dvije grupne faze srpski tim bi mogao da se ukrsti sa Grčkom u četvrfinalu. Ipak ovakav tim Grčke prvo mora da prođe grupu sa Amerikom, Jordanom i Novim Zelandom, a onda da u drugoj grupnoj fazi bude bolji od Egipta, Meksika, Crne Gore ili Litvanije, ko god da iz grupe koja se igra u Manili prođe dalje. 

Janis Adetokumbo ima 28 godina i debitovao je za nacionalni tim 2014. godine. Na Svjetskom prvenstvu tada je Grčka bila deveta, a zatim je Janis naredne godine igrao na Eurobasketu gdje su ispali u četvrfinalu. Propustio je Eurobasket 2017. zbog povrede, a na Svjetskom prvenstvu 2019. je igrao, međutim Grci su bili tek 11. Posljednji turnir na kome je igrao za Grčku bio je Eurobasket, ali je njegov tim ispao u četvrfinalu od Njemačke.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC