• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija je među favoritima na Mundobasketu: Sale Đorđević vjeruje u Pešića i "orlove"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Aleksandar Đorđević pričao je o reprezentacijama Srbije i Kine.

 Srbija je među favoritima na SP kaže Saša Đorđević Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević vjeruje u uspjeh reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu. Nekadašnji selektor "orlova", koji sa klupe sada vodi selekciju Kine, zna sve o kvalitetima ekipe Svetislava Pešića. Upravo će se te dvije reprezentacije "ukrstiti" i u grupnoj fazi Mundobasketa.

Prije zvaničnog meča u Manili u 28. avgusta, Srbija i Kina odigraće i pripremni meč u Šenženu 20. avgusta. Sale obećava borbu. "Biće veoma teška utakmica. Srbija je jedan od favorita, ne samo u našoj grupi, već i na cijelom takmičenju. Spremićemo se najbolje što možemo da pariramo jednoj izuzetno jakoj Srbiji", rekao je Đorđević.

Dok je vodio srpski tim često je koristio uzrečicu "mir u glavi, vatra u srcu". Koristi to i dok priča sa kineskim košarkašima. "Izgovorena je i tim igračima, dostizanja vrhunskih rezultata bez toga ne postoji. Mora igrač da ima vatru u srcu, želja mora da postoji, ali je potrebno da glava bude puna mira. Na meni je da tu glavu ispunim određenim znanjem i da ih spremim da sa tim žarom i vatrom izađu na teren. Nadam se da možemo da napredujemo svakog dana i to je cilj svih nas trenera."

Na Novom Beogradu otvoren je teren u njegovu čast i tom prilikom je pričao sa novinarima. Prije razgovora sa medijima obratio se djeci koja su se tu okupila. "Dabogda neko od vas obukao dres Srbije i donio medalju. Mnogi su na ovim terenima sanjali medalje i uspjehe. Neki su uspjeli to zajedno sa mnom, kao i ja zajedno sa nekima od njih. Hvala svima, roditeljima, bratu, supruzi, djeci. Uživajte, ovdje se spremaju šampioni", zaključio je Đorđević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC