• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda predstavila dres za novu sezonu! U pitanju je omaž prvom evropskom trofeju prije pola vijeka!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novi dres Crvene zvezde omaž je velikom uspjehu kluba od prije 50 godina.

 Crvena zvezda predstavila dres za novu sezonu! U pitanju je omaž prvom evropskom trofeju prije pola vijeka! Izvor: Titter/kkcrvenazvezda/printscreen

Crvena zvezda uskoro počinje novu košarkašku sezonu, a pred samo početak takmičenja u kojima imaju velike ambicije, crveno-bijeli su predstavili opremu u kojoj će igrati! Dresovi kakve je već poželeo da ima nekadašnji košarkaš Tarens Kinzi napravljeni su u saradnji sa njemačkom kompanijom "Adidas", a inspiracija je bila bogata klupska prošlost.

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio kratak snimak na kojem se vidi Jago dos Santos kao model za novi dres, crveno-bijeli su sada pokazali kako će dres izgledati i na ostalim prvotimcima. U opticaju su dvije varijante - na domaćoj dominira bijela boja, dok je na gostujućoj više crvene. Pogledajte promociju:

Crveno-bijeli ističu da je novi dres retro izgleda zbog velikog jubileja - 50 godina od osvajanja prvog evropskog trofeja kluba! Crvena zvezda je davne 1974. godine pobjedom nad Zbrojevkom iz Čehoslovačke (86:75) stigla do pehara u Kupu pobjednika Kupova, predvođena Zoranom Slavnićem, Ljubodragom Simonovićem, Draganom Kapičićem, Dragišom Vučinićem i ostalim momcima, među kojima su Goran Rakočević, Zoran Lazarević, Ivan Sarjanović, Božidar Pešić, Radivoje Živković, Dragoje Jovašević, Zoran Latifić i Ljupče Žugić.

Zanimljivost je da je tada dres sa brojem 11 nosio Ljubodrag Duci Simonović, a danas taj broj pripada crnogorskom reprezentativcu Marku Simonoviću. Što se tiče fonta na leđima, i oblik slova i prezime biće identični na tom dresu kao prije 50 godina!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC