• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirotić prvi put u Beogradu od sage sa Partizanom: Svi će gledati u Nikolu kad izađe na teren!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Mirotić prvi put će igrati u Beogradu od dugih i na kraju ipak neuspješnih pregovora sa Partizanom.

 Nikola Mirotić prvi put u Beogradu poslije sage sa Partizanom Izvor: IPA / Sipa Press / Profimedia

Utakmica Crvena zvezda - Armani (petak, 20.30 časova) imaće prvu zvijezdu u gostujućem timu, Nikolu Mirotića. Najbolji strijelac Evrolige prvi put će nastupiti u Beogradu poslije dugih pregovora sa Partizanom i na kraju njegovog nedolaska u Humsku, koji je izazvao veliku ljutnju među crno-bijelima.

Košarkaš je tada o svemu obavijestio javnost saopštenjem na Instagramu, ali će ovog petka prvi put doći u Beograd i lično - da li će ponovo pričati o tome?

Podsjetimo, Mirotić je tada rekao da su nakon informacija o njegovom dolasku u Partizan "počele prijetnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povrijedile, jer ne želim da budem osoba koja će dijeliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba", rekao je on tada. Partizan je odmah zahtijevao da košarkaš otkrije ko mu je prijetio, trener crno-bijelih Željko Obradović rekao je da mu je Mirotić kazao da je dobio pozive iz crkve i politike.

Reagujući na navode da mu je patrijarh Porfirije savjetovao da ne dođe u Partizan, najprije se oglasio patrijarh lično, a potom je i Mirotić rekao da, nažalost, još nije bio u kontaktu sa patrijarhom ni posredno, ni neposredno. I na taj način, saga o njegovom nedolasku u Partizanu i dalje nije završena i zato su navijači sa posebnim iščekivanjem pratili kada će on prvi put doći u Beograd.

Poznato je da je Mirotić već godinama lijepo dočekivan na utakmicama Crvene zvezde, da je dobio i nagradu "zvezdaš godine" i bilo bi iznenađenje da bude drugačije i ovog petka. On stiže u Beograd kao prvi poenter takmičenja, sa 19,1 poenom u proseku, a njegov Armani došao je u Beograd sa neočekivano lošim skorom, 3-6. Meč je imao uvod i kroz izjave trenera Italijana Etorea Mesine, koji je govorio da plejmejker Zvezde Šabaz Nejpijer šalje poruke i da želi da se vrati u Milano, na šta je najprije reagovao Amerikanac, a potom je i Mesina demantovao da je to izgovorio pred novinarima. "Zadužio nas je time, napao nam je košarkaša", pecnuo je Italijana predsjednik Zvezde Nebojša Čović uoči večerašnjeg meča.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC