• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić proglašen za MVP-a Zapadne konferencije

Saopštenje NBA lige povodom majstora iz Sombora

 Nikola Jokić MVP Zapada  Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski košarkaški as Nikola Jokić proglašen je najboljim igračem Zapadne konferencije, 24 sata nakon što ga je NBA liga kaznila zbog "simuliranja" na utakmici Sakramento - Denver. Čudesni Somborac, koji je trenutno prvi strijelac, skakač i asistent lige, čak sedmi put u karijeri proglašen je igračem mjeseca na Zapadu, dok je na Istoku to lider Bostona, Džejson Tejtum.

Jokić je tokom 18 mečeva u oktobru i novembru ostvario impresivni učinak od 29 poena u prosjeku, 13,2 skoka po meču i 9,2 asistencije, uz šut iz igre od 57 odsto. U 18 mečeva predvodio je Nagetse do 12 pobjeda, mada je bilo i mečeva u kojima je bio impresivan, a da nije uspio da donese trijumf, kao što je bio baš meč protiv Kingsa, u kojem je ostvario tripl-dabl bez izgubljene lopte.

Sa Nikolom na čelu, Denver je trenutno treći na tabeli Zapadne konferencije i tu je prije svega jer je on u tom periodu ostvario čak sedam tripl-dabl učinaka, dok je ostatak NBA lige sabrao samo osam. U četiri uzastopne utakmice, Nikola je postizao 30 i više poena i to nije sve, jer je bio prvi igrač od legendarnog Eldžina Bejlora iz 1967. godine koji je počeo sezonu sa 12 uzastopnih utakmica u kojima je postizao 20 i više poena uz 10 i više skokova.

I ni to nije sve, jer je Jokić u oktobru i novembru bio prvi ukupnom broju skokova, prvi u "dabl-dabl" nastupima, treći u ukupnom broju postignutih poena i treći u totalnom broju asistencija. Imao je dve utakmice u kojima je ostvario tripl-dabl sa 30 i više ubačenih poena bez izgubljene lopte, a niko nije uspio da "veže" takve nastupe u posljednjih 40 godina! Ukupno je sabrao čak 54 asistencija i samo osam izgubljenih lopti.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC