• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda "ratovala" sa Savićem, a Partizan ga zvao: Bio najtalentovaniji u Evropi, sad se vratio u FMP

Nekada jedan od najtalentovanijih igrača Evrope Vojislav Stojanović ponovo je u Srbiji.

 Vojislav Stojanović potpisao za FMP Izvor: MN PRESS

Nekada jedan od najvećih talenata Crvene zvezde i srpske košarke Vojislav Stojanović (26) ponovo će košarku igrati u Beogradu. Tačnije u Železniku, pošto ga je FMP predstavio kao novo pojačanje za sezonu koja je u toku - iskusni bek vraća se u Srbiju nakon nekoliko sezona u italijanskoj košarci i čestih pisanja da je na meti Partizana.

Stojanović se podjednako dobro snalazi na pozicijama dva i tri, a prethodne sezone bio je među najboljim igračima svog kluba. Sezonu je proveo u ekipi Nardo, italijanskom drugoligašu, a sada je višegodišnja avantura po Italiji gotova - vrijeme je da se nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i svojevremeno jedan od najtalentovanijih igrača Evrope ponovo dokazuje u rodnoj zemlji.

Podsjećamo, svojevremeno je Stojanović dobio šansu u prvom timu Crvene zvezde kao najtalentovaniji igrač mlađih kategorija u klubu. Sa veoma kvalitetnom generacijom igrao je i finale Evroliginog turnira za juniore, ali su zatim nastali problemi - Crvena zvezda je optužila aktuelnog sportskog direktora Partizana Zorana Savića, tadašnjeg menadžera mladog košarkaša, da je ukrao igrača.

Pored Zorana Savića i njegovog rođenog brata na udaru Zvezde se u tada objavljenom saopštenju našao i Zoran Radović, nekadašnji igrač i kapiten crveno-bijelih. Radović je u tom trenutku bio jedan od direktora FIBA, a Crvena zvezda je tvrdila da je uticao na odlazak mladog košarkaša u Italiju. Crveno-bijeli su tražili ogromno obeštećenje prilikom rastanka, Orlandina je ponudila 10.000 evra, a na kraju je FIBA presudila da će srpski tim dobiti 29.000 jer je godinama razvijao talenat mladog košarkaša. Zbog čitavog slučaja tada se oglasio i Dragan Đilas, svojevremeno predsjednik Košarkaškog saveza Srbije.

Zvanično, Crvena zvezda i Vojislav Stojanović rastali su se u ljeto 2015. godine, nakon što je on sezonu proveo u FMP-u na pozajmici. Uslijedili su nastupi za Orlandinu, Vanoli Kremonu, Fortitudo iz Bolonje, Mantovanu i Nardo, u drugoj ligi italijanske košarke. Sada će ponovo igrati u Železniku, za tim koji mu je na početku karijere dao prvu pravu šansu u seniorskoj konkurenciji.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC