• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin u selekciji Hrvatske? Uzeo dvije medalje za Srbiju, a sad ima hrvatske papire!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Aleksandar Sani Aranitović je bio jedan od najperspektivnijih srpskih igrača svoje generacije, a sada bi mogao da promijeni reprezentaciju za koju nastupa.

 Aleksandar Sani Aranitovic treba da igra za Hrvatsku Izvor: MN Pess

Da li je vrijeme da Srbin obuče dres košarkaške reprezentacije Hrvatske? Tako misli Aleksandar Petrović, koji očigledno o tome zna dosta. Doskorašnji selektor Hrvatske i nekadašnji proslavljeni trener i košarkaš sada se oglasio povodom ideje da Aleksandar Sani Aranitović zaigra za Hrvate. 

Bek koji je nekada bio član sjajne generacije sa kojom je kao reprezentativac Srbije uzeo srebro na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina u Ukrajini 2013. godine i bronzu na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina godinu dana kasnije sada bi mogao da bude meta drugog nacionalnog tima. 

Sa 25 godina Aranitović koji je ponikao u Crvenoj zvezdi, a igrao je i za Partizan, Megu, Bloa, Den Boš i Džukiju igra košarku karijere i to u Hrvatskoj. Od 2022. godine je u Ciboni, a Petrović ga vidi kao rješenje na spoljnim pozicijama.

"Iako je Sani Aranitović igrao za mlađe kategorije u Srbiji, s obzirom da ima i hrvatsku putovnicu, mislim da ne postoje administrativne prepreke da zaigra za hrvatsku reprezentaciju. Naravno, drugo je pitanje, da li ga Sesar vidi u reprezentaciji i da li sam igrač to želi", napisao je Aleksandar Petrović. 

Aranitović je posljednji put za Srbiju igrao 2015. godine na U19 Svjetskom prvenstvu, a vidjećemo da li je interesovanje za njega zaista prisutno u Hrvatskoj ili je ovo samo Petrovićeva ideja.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:16
Košarkaši skupština Grada Beograda
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC