• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako Zvezda i Partizan ne budu igrali Evroligu... Legenda srpske košarke opominje: To više nije sport!

Autor Milutin Vujičić

Igor Rakočević nezadovoljan najavljenim promjenama u Evroligi.

 Igor Rakočević kritikovao promjene u Evroligi Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Mnogo je najavljenih promjena u Evroligi u budućnosti, a nažalost za sada nema nikakve najave da bi Partizan i Crvena zvezda mogli da budu stalni učesnici ovog takmičenja. Nedavno je izvršni direktor Paulijus Montijunas dao vrlu oprečnu izjavu u kojoj je gotovo rekao da "vječiti" nisu toliko značajni za Evroligu koliko mi mislimo, pa dok stižu najave da će najbitniji biti novac i da zbog toga recimo "ulazi" Dubai, legenda srpske košarke opominje čelnike ovog takmičenja.

Bivši srpski košarkaš Igor Rakočević, trostruki dobitnik nagrade Alfonso Ford za najboljeg strijelca, oglasio se na Tviteru i poslao jasnu poruku Evroligi da su Zvezda i Partizan neophodni ovom takmičenju u budućnosti i da moraju da uzmu u obzir "košarkaške kriterijume" ako žele da uspeju u budućnosti.

"Ako Srbija ne bude imala dva predstavnika u Evroligi sljedeće godine, onda kriterijumi kao sto su tradicija, kvalitet košarke, razvoj mladih evroligaskih igrača, brojnost publike, najvatrenije atmosfere na utakmicama, promocija Evrolige, davanje mnogih izvanrednih igrača Evropi, - nisu kriterijumi koji se uvažavaju pri toj odluci", napisao je Igor Rakočević i dodao: "Da Zvezda i Partizan poslije svega što su dali Evropi, uz ovoliko interesovanje i najbrojnije publike ne igraju Evroligu sljedeće godine je u najmanju ruku nefer".

"Ako je novac najbitniji, da je klub iz bogatije države i da ima veći budžet, onda to više nije sport u izvornom smislu, i tu košarka i publika najviše gube. Ako neki novi klubovi treba da uđu u Evroligu, bolje bi bilo da prošire, umjesto da izbacuju jednu od dvije najpopularnije ekipe", naglasio je Rakočević.

Podsjetimo, prema najavi iz Evrolige, samo šampion ABA lige će u Evroligu naredne sezone, dok drugi klub iz Srbije može samo da se nada specijalnoj pozivnici.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC