• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz ABA lige direktno u NBA: Košarkaš iz Livna odlazi da se bori za plejof!

Karlo Matković će uraditi nešto što do sada nismo gledali, otići će u NBA tokom sezone.

 Karlo Matković ide u NBA Izvor: Profimedia/IMAGO

Kao što je bilo najavljeno Karlo Matković ide u NBA! Centar koji nastupa za Hrvatsku, a rođen je u Bosni i Hercegovini u Livnu će početkom februara biti priključen ekipi Nju Orleans Pelikansa. To je sada potvrdila i Cedevita Olimpija. Odigraće još mečeve sa Borcem i Studentskim centrom u ABA ligi i domaći susret sa London Lajonsima u Evrokupu nakon čega ide u najjaču ligu na svijetu. 

"Ako je tačna informacija da najbolji igrač Cedevita Olimpije, Karlo Matković, uskoro odlazi u NBA, onda i klub odustaje od bilo kakvih rezultatskih aspiracija u tekućoj sezoni. A samim tim nema ga u reprezentaciji Hrvatske u sljedećem (februarskom, op.a) prozoru", napisao je nedavno Aco Petrović na tviteru i ispostavilo se da ima tačne informacije. 

Matković je rođen 2001-. godine, a pravu afirmaciju doživio je u Beogradu. Igrajuči za Megu od 2020. do 2022. godine otišao je na NBA draft i tu je izabran kao 52. pik od strane Nju Orleans Pelikansa. Do sada su ga čekali, ali poslije sezone u kojoj u ABA ligi ima prosječan indeks korisnosti 21,6 riješili su da ga pozovu u tim. 

Centar koji je prosječno bilježio 15,4 poena i 6,8 skokova po meču na Jadranu će biti drugi bitan igrač koji napušta tim tokom sezone pošto je Klemen Prepelič već otišao u Galatasaraj. U Pelikansima će kod trenera Vilija Grina biti rezerva iskusnog Jonasu Valančijunasu, a na njegovoj poziciji je tu i Kodi Zeler, kao i naravno Zajon Vilijamson koji ipak više igra kao krilni centar.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC